Paleologu, despre strategia PNL pentru locale: “Neserioasa. Predoiu se sinucide politic”

Tudor Despina | 18.01.2016

Unii liberali critica planul de organizare a partidului pentru alegerile locale din acest an. Theodor Paleologu are cuvinte dure pentru strategia PNL de la locale.

Pe aceeași temă

 

Maniera in care conducerea PNL a inteles sa abordeze alegerile locale este “neserioasa, ba chiar sinucigasa”, considera deputatul liberal Theodor Paleologu: "La Cluj e foarte bine ca e candidat Emil Boc, e un bun primar, care merita sa fie reales. In alte locuri n-am aceeasi parere, bineinteles. Mi se pare ca la Bucuresti abordam alegerile locale intr-o maniera total neserioasa si chiar sinucigasa. Nu e vorba numai de candidati. In primul rand, PNL trebuie sa-si puna cenusa in cap pentru ca l-a sustinut pe Oprescu. Nu a fost candidatul fostului PNL? Deci jumatate din PNL trebuie sa-si puna cenusa in cap, pentru ca l-a sustinut pe Sorin Oprescu”.

 

Paleologul nu intelege care sunt criteriile pe baza carora au fost alesi candidatii partidului. "Candidatii nu inteleg pe ce criterii au fost desemnati si am impresia ca sondajul care s-a facut i-a luat in calcul numai pe amatori, numai pe cei care si-au anuntat intentia de a candida. Or un sondaj serios pentru asa ceva, vorbim totusi de Primaria Bucurestiului, trebuie sa includa si persoane care nu si-au manifestat dorinta asta, din motive legitime. Adica nu putem sa avem un candidat numai pentru ca ceilalti sunt mai prosti, ma rog, nu toti, dar intr-adevar cu Petre Roman ne-am fi facut de ras, dar nu asta-i motiv pentru a sustine pe cineva care-i la 4% in sondaje”, a explicat Paleologul, citat de Ziare.com.

 

Fostul ministru al Culturii nu a avut cuvinte prea bune nici despre candidatul PNL la Primaria Capitalei. “Am toata simpatia pentru Cristian Busoi ca persoana, dar aici vorbim totusi de lucruri serioase, vorbim de alegerile pentru primarul general al Bucurestiului, e cea mai importanta alegere din acest an. E caraghios sa pui in sondaj Petre Roman, Costica Canacheu, Cristian Busoi si Ludovic Orban. Resursa umana a Partidului National Liberal se reduce numai la ei?”, a continuat deputatul, spunand ca, in cazul in care nu schimba abordarea, Catalin Predoiu “se sinucide si el politic”.

 

Cristian Busoi nu e de altfel la prima critica pe care o primeste. Ilie Bolojan, secretarul general al PNL, a declarat aseara, la Digi 24, ca deşi Buşoi a fost validat de organizaţia PNL Bucureşti, acesta nu va fi susţinut daca nu va demonstra ca are şanse reale de a câştiga.

 

"Legat de domnul Busoi, dansul a fost desemnat de catre organizatia PNL Bucuresti, in urma unui vot in forurile de conducere ca si candidat la primarie, are acest vot in spate. Dar nu a fost validat, deci nu este un candidat definitiv si, in mod cat se poate de clar, daca nu-si face un profil de candidat de acest tip, nu va putea fi sustinut de PNL, pentru ca nu avem cum sa mergem cu o varianta care sa nu se incadreze in ceea ce va spuneam, adica sa fie un om care are, din start, o sansa reala de a castiga" a declarat Bolojan la Digi 24.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22