Paleologu si Bodea, exclusi. PNL va negocia cu toate partidele, mai putin cu PSD

Dora Vulcan | 15.06.2016

Biroul Politic al PNL a decis excluderea din partid a deputatului Theodor Paleologu si senatorului Cristian Bodea, chestor al Senatului. De asemenea, au fost mandatati copresedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga sa negocieze cu toate partidele pentru formarea de majoritati in tara, inclusiv UNPR.

Pe aceeași temă

 

 

Miza este formarea unei "platforme nationale" care sa obtina rezultate la alegerile parlamentare. Singurul partid exclus din discutii pentru aliante este PSD, insa cel mai probabil nici cu ALDE nu se vor purta negocieri, intrucat partidul condus de Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca va face aliante cu PSD peste tot in tara.

 

Potrivit unor surse liberale, citate de Hotnews, pana saptamana viitoare ar trebui ca aceste negocieri sa se finalizeze. Miza acestor negocieri este formarea unei "platforme nationale" pentru alegerile de la toamna. 

 

"Au fost foarte multe discutii legate de majoritatile la niveul consiliilor locale si judetene, colegii nostri, suplimentar, au propus mandatarea mea si a copresedintelui Vasile Blaga pentru a initia discutii cu partidele politice parlamentare pentru a vedea cum vom genera o platforma care sa obtina rezultate la toamna", a declarat Alina Gorghiu.

 

In ceea ce priveste numirea unei conduceri la filiala PNL Bucuresti, aceasta decizie a fost lasata pana luna viitoare, cel mai probabil 15 iulie, in ciuda faptului ca, la sedinta-maraton de miercurea trecuta, secretarul general  Ilie Bolojan a declarat ca o noua conducere la Bucuresti va fi numita in maxim doua saptamani.

 

De asemenea, liberalii mai trebuie sa finalizeze si unificarea celor 19 filiale din 47 care inca au conduceri bicefale PNL-PDL.

 

Deputatul Cezar Preda a fost cel care a propus, saptamana trecuta, excluderea a doi membri PNL - Theodor Paleologu si senatorul Cristian Bodea, Preda nefiind insa singurul care a sustinut acest demers.

 

Paleologu a criticat in repetate randuri deciziile luate de PNL in campania pentru primaria Bucuresti, inclusiv pe Mircea Ionescu Quintus, in timp ce Bodea a atras atentia in ultimele zile dupa ce a afirmat pe Facebook ca "nu mai accepta dictatura in PNL", ca PNL "nu este partidul lui Iohannis" si ca s-a saturat sa mai taca. Miercuri, Bodea a scris pe Facebook ca se impune organizarea unui congres.

 

Deputatul PNL Theodor Paleologu spune ca excluderea sa din partid face parte ''din suita de imbecilitati piramidale ale conducerii liberale'', punctand ca 'autorii dezastrului' de la alegerile din Capitala raman in functii.

 

Ce spun cei doi:

 

"Din suita de imbecilitati piramidale ale conducerii PNL nu putea lipsi si excluderea singurului om care a prevazut exact ce se va intampla, care a avertizat non-stop asupra erorilor si derapajelor, care poate opri hemoragia si degringolada partidului in Bucuresti. Singurul, totodata, care e pe bune liberal si are in genealogia sa o droaie de fruntasi liberali - ministri, primari, deputati si senatori - inca de la fondarea partidului in 1875", a scris Paleologu, joi, pe Facebook.

 

El i-a acuzat pe Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Cristian Busoi, Teodor Atanasiu si Cezar Preda ca au dat Bucurestiul pe mana PSD.

 

"Autorii dezastrului din Capitala raman toti in functie: Gorghiu, Blaga, Busoi, Atanasiu, Cezar Preda. Ei au dat Bucurestiul pe mana PSD-ului. Si vor duce PNL-ul sub 8% in Bucuresti, cu consecinte evidente pentru rezultatele din tot restul tarii", considera Paleologu.

 

La randul sau, Bodea a declarat joi ca va merge la sedinta Biroului Politic National in care se va discuta propunerea de excludere a sa din partid, acuzand ca, "dupa statutul copiat de la PCR, poate fi exclus si daca are barba".

 

"Dupa statutul copiat de la PCR, pot sa ma excluda si daca am barba. Asa ca totul tine de bun simt si liberalism. E un examen pentru partid, se va dovedi daca L vine de la Liber. Daca nu, am sa le propun sa schimbe initialele in PNO, de la Obedient. Voi merge la BPN ca sa ma poata infiera. Sa se simta si ei cocosi peste un cotet daramat. Dar stiu ca Pilat din Deal a facut deja judecata", a declarat Bodea, pentru Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22