Pandele, nemulțumit de bugetul pe 2018: Voi merge în Piaţa Victoriei. Nu cer autorizaţie

Dora Vulcan | 07.12.2017

Florentin Pandele, primarul din Voluntari, a lansat un apel catre toti primarii din Romania, carora le cere sa foloseasca "toate parghiile legale" pentru a convinge parlamentarii sa nu sustina proiectul de buget pe 2018, și amenință cu proteste in Piata Victoriei.

Pe aceeași temă

 

 

 Soţul Gabrielei Firea susţine că oraşul Voluntari va pierde 8 milioane de euro, adică aproximativ 20% din bugetul local, şi că este hotărât să ajungă până la a protesta în Piaţa Victoriei, "dacă tot a spus premierul Tudose că nu este nevoie de autorizaţie pentru a protesta".

 

„Apelul a fost către primarii care vor să-şi exprime punctul de vedere despre banii pe care îi pierdem. Când am spus că voi merge în Piaţa Protestelor, aşa cum a numit-o premierul, care a spus că putem merge şi protesta, chiar dacă nu avem autorizaţie, eu am spus că voi merge să protestez. Nu alături de #rezist, ci în numele cetăţenilor Voluntari care vor fi vitregiţi de cele 8 milioane de euro. Discuţiile au fost şi cu alţi primari. N-a spus premierul că în faţa Gvernului e piaţa protestelor? Sunt convins că jandarmii mă vor proteja nu cumva să iau un box în faţă”, a declarat Florentin Pandele la Digi24.

 

Întrebat dacă a cerut autorizaţie de la Primăria Capitalei – condusă de soţia sa – pentru acest protest anunţat, Pandele a răspuns că „nici măcar nu a solicitat”.

 

„Nu am înantat nicio adresă, dar am văzut că premierul spunea că acolo se poate protesta. Păi dacă a spus dânsul asta? Dragnea a ieşit azi la tv că să stăm linitiţi că ne lămurim din anexe, eu nu vreau să stau liniştit. Mesajul e şi pentru parlamentari să aibă grijă ce votează, pentru că dacă vor vota şi vom pierde aceşti bani înseamnă că s-a întors piramida cu vârful în jos. Ş peste câţiva ani, când vor veni iar la noi să ceară votul cetăţenilor mi-e teamă că, fie că sunt primari independenţi sau ai oricăror formaţiuni politice nu vor mai merge cu ei pentru că nu vor mai avea ce să spună cetăţenilor”.

 

Întrebat cum poate fi interpretat acest anunţ al său, în contextul în care primarul general spune că a lăsat în urmă disputa cu Mihai Tudose, Pandele a răspuns: „Firea e soţia mea acasă, dânsa e un primar foarte bun. Dacă aş fi în locul ei aş spune că ni s-au blocat atâtea proiecte. Dacă aş fi în locul ei as spune cum guvernele ne-au blocat proiectele, cum primeste lovituri şi din stânga, şi din dreapta. Am văzut cât de amabil e Dragnea la tv şi cât de mediator e”.

 

 

Iata mai jos apelul lui Florentin Pandele, publicat de site-ul stiripesurse.ro:

 

"Apel catre primarii din Romania,

 

In preajma alegerilor parlamentare, candidatii tuturor formatiunilor politice vin si ne conving ca vor lupta pentru alegatorii lor!

 

Parlamentarii pleaca si se intorc peste 4 ani aplicand aceeasi strategie.

 

Astazi guvernul a intocmit proiectul de buget pentru anul 2018, buget care ne va vitreji de foarte multe fonduri.

 

De exemplu, in anul 2017, dupa calculele aproximative ale specilistilor din Primaria orasului Voluntari, bugetul anului urmator va pierde cc. 8 milioane de euro din cele aproximativ 40 de milioane de euro (bugetul total estimat al U.A.T.-ului pe anul in curs).

 

Aceeasi formula este valabila pentru toate unitatile administrativ-teritoriale din Romania, indiferent de rang.

 

In consecinta, fac apel la dumneavostra ca impreuna, indiferent de formatiunea politica din care faceti parte, inclusiv primarii independenti, sa uzitam de toate parghiile legale pentru a ne convinge parlamentarii care ne reprezinta (care ar trebui sa ne reprezinte) sa ne sustina in acest demers.

 

Domnul Dragnea ne spune sa ne uitam pe anexele bugetului (anexe pe care le-au vazut doar ei!...), acolo probabil, dupa votul plenului, vom vedea cat pierde fiecare U.A.T..

 

In caz contrar imi rezev dreptul de a protesta in piata "protestelor" nu pentru mine, ci pentru cetatenii pe care, vremelnic, ii reprezint.

 

Nu ma alatur protestatarilor #rezist, respect Constitutia si ordinea de drept in Romania, imi iubesc patria si pamantul stramosesc si nu sunt manevreat de nimeni din interiorul sau din exteriorul tarii.

 

Am depus juramant militar ca ofiter sa apar Romania!

 

P.S.: Primul-ministru al Romaniei, in urma cu cateva zile, a incurajat manifestatiile care se desfasoara in fata Guvernului.

 

Daca institutiile abilitate ale statului nu au luat masuri impotriva celor care isi exprima opiniile in acest spatiu, nu vad de ce eu, voi, noi toti care reprezentam cetatenii in administratia publica locala nu am putea manifesta pentru apararea drepturilor acestora!

 

Nu trebuie sa ne facem probleme pentru siguranta noastra, Jandarmeria este prompta, are sefi de obiectiv vigilenti si intervine rapid (pana sa ne luam boxul in fata)."

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22