Papa Francisc a acceptat invitatia presedintelui Iohannis de a vizita Romania

T.d. | 15.05.2015

Pe aceeași temă

Papa Francisc va veni in Romania, dupa ce Sanctitatea Sa a acceptat vineri invitatia adresata de presedintele Klaus Iohannis, in acest sens. Seful statului roman a facut in cursul zilei de astazi o vizita oficiala la Vatican.
 

(De la stanga la dreapta: Klaus Iohannis, Papa Francisc, Carmen Iohannis / Foto: Iohannis - Facebook)
 

Presedintele Romaniei a fost primit in audienta in aceasta dimineata (vineri -  n.r.) de catre Sanctitatea Sa Papa Francisc”, transmite Administratia Prezidentiala.

In cursul discutiilor dintre cei doi oficiali, Iohannis l-a invitat pe Papa in vizita in Romania.

Invitatia a fost acceptata cu placere, data vizitei urmand a fi convenita ulterior pe canale diplomatice”, potrivit Palatului Cotroceni.

In cursul acestor intalniri deosebit de cordiale”, mai arata sursa citata, “care au avut loc in ziua aniversarii a exact 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice, au fost discutate relatiile dintre Romania si Sfantul Scaun. De ambele parti a fost exprimata satisfactia deosebita cu privire la caracterul excelent in care s-au dezvoltat aceste relatii in ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodata, interesul reciproc pentru dezvoltarea in continuare a dialogului si a cooperarii bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertatii religioase, dialogul interreligios si combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, si un schimb de opinii pe teme internationale de actualitate”, transmite Administratia Prezidentiala.

"Este prima vizita la acest nivel de la pontificatul Papei Francisc. Aniversam 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice intre Romania si Sfantul Scaun. Romania vrea sa aprofundeze colaborarea cu Sfantul Scaun pentru dialogul inter-religios", a spus Klaus Iohannis.

Inainte de a se intalni cu Suveranul Pontif, Klaus Iohannis si-a manifestat speranta ca vizita Papei sa aiba loc in 2018, an in care Romania moderna sarbatoreste 100 de ani de la Marea Unire.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22