Papa Francisc cheamă la rugăciune comună, miercuri, la prânz. BOR lansează aceeași chemare

Laurentiu Gheorghe | 25.03.2020

De Buna Vestire, sărbătoare comună pentru toți creștinii, Suveranul pontif le-a cerut creștinilor să spună „Tatăl Nostru”, miercuri, ora 12:00. Biserica Ortodoxă Română face același apel către credincioși.

Pe aceeași temă

Invitația papală adresată tuturor creștinilor din întreaga lume să rostească rugăciunea „Tatăl Nostru" miercuri, la ora 12:00, a fost lansată duminică în timpul slujbei „Angelus”, difuzată online din cauza închiderii lăcașurilor de cult din Italia pentru public.

Tot duminică, papa a anunţat că vineri, 27 martie, ora 18:00 va prezida o ceremonie la Biserica Sf. Petru, potrivit Vatican News.

Cu această ocazie, Suveranul pontif se va adresa credincioșiior catolici într-o predică specială „Urbi et Orbi” ”Oraşului (Roma) şi Lumii), în contextul pandemiei de COVID-19. În mod normal, predica „Urbi et Orbi” este rostită doar cu ocazia celor două mari sărbători creștine, Crăciunul şi de Paştele.

Apel al Bisericii Ortodoxe

Biserica Ortodoxă Română îi cheamă la rugăciune comună de Buna Vestire pe toți credincioșii, în încercarea de a rămâne uniți în fața pandemiei de coronavirus. Cancelaria Sfântului Sinod al BOR propune credincioşilor participarea la o rugăciune comună, la ora 12.00, miercuri, de Buna Vestire, dar şi în fiecare duminică.

Cancelaria Sfântului Sinod a anunțat rugăciune comună, însoțită de sunetul clopotelor, în toată România în mijlocul zilei de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se oficiază slujbe în bisericile din parohii şi mănăstiri.

„Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei”, a transmis Cancelaria Sfântului Sinod.

Buna Vestire sau Blagoveştenia, este marea sărbătoare dedicată Maicii Domnului și consemnează momentul în care Fecioara Maria a primit de la Arhanghelul Gavriil vestea că a fost aleasă spre a deveni mama lui Iisus din Nazaret, cu nouă luni înainte de Crăciun (sărbătoarea Naşterii Domnului). Buna Vestire înseamnă veste bună, și pentru creștini este cea mai importanta știre din istorie. De asemenea, este cea mai veche sărbătoare închinată slăvirii Maicii Domnului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22