Parchetul a clasat dosarul impotriva lui Basescu dupa ce Firea si-a retras plangerea

Dora Vulcan | 06.10.2016

Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au clasat dosarul in care fostul presedinte Traian Basescu a fost reclamat de Gabriela Firea pentru amenintare si santaj. Procurorii au inchis dosarul dupa ce Gabriela Firea a anuntat, la sfarsitul lunii septembrie, ca retrage plangerea impotriva lui Basescu.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Nu a fost decizie simpla, m-am sfatuit cu familia mea, cu domnul avocat Bolcas ... Sa stiti ca si cu multi bucuresteni. Eu fac teren, merg in cartiere si i-am intrebat ce parere au despre acest dosar, despre aceasta actiune. Cei mai multi bucuresteni, dar si oameni din alte judete, romani care mi-au transmis emailuri, mesaje pe Facebook, imi spun ca si-ar fi dorit cu totii, ca si mine, un verdict ceva mai aproape de momentul de care s-a produs acea situatie pe care eu am considerat-o santaj si amenintare. Au trecut doi ani de zile. (...) S-au intamplat foarte multe lucruri si in viata mea, atat personala, cat si profesionala. (...) Dupa doi ani de zile, practic, fiecare roman si-a facut o impresie proprie in legatura cu acea situatie. (...) In urma acestei analize, am decis ca nu putem sa o luam de la capat", declara atunci Gabriela Firea.

 

 

 

In luna iulie, procurorul general Augustin Lazar infirmase solutia data de un procuror de la Parchetul General privind trimiterea in judecata a fostului presedinte Traian Basescu, deoarece rechizitoriul continea multe nereguli.

 

 

 

In timpul anchetei, s-a incercat si o mediere intre Traian Basescu si Gabriela Firea, care a esuat insa.

 

 

 

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plangere penala in care il acuza pe seful statului de la acea data, Traian Basescu, de amenintare si santaj in legatura cu declaratiile pe care acesta le-a facut in cadrul unei emisiuni televizate.

 

 

 

In denuntul depus impotriva lui Traian Basescu la Parchetul General se arata: "Intr-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat in seara zilei de 13.04.2014, in cadrul emisiunii 'Jocuri de putere', referindu-se la activitatea parlamentara a dnei senator Firea Gabriela, in cadrul Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, judetul Calarasi, a afirmat: 'Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea sa nu-l gaseasca intr-o zi acasa daca... Nu-i atenta... Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele'".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22