Parchetul General va da o solutie in dosarul Hexi Pharma cel tarziu in februarie

Dora Vulcan | 29.12.2016

"Până la finalul anului, am avut un termen intermediar de verificare, de analizare a probațiunii și într-adevăr probațiunea a ajuns în stadiul final de administrare. Noi avem acum ultimele probe, cum ar fi rapoartele de expertiză care au fost depuse la dosar și care trebuie traduse în limba română. Apoi se va face imediat o evaluare a tuturor probelor în raport de aceste rezultate ale raportului de expertiză și vom avea cel târziu în februarie soluția emisă în acest dosar", a anuntat joi procurorul general Augustin Lazar.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

În luna august, Parchetul General lnsa o serie de dubii asupra rezultatelor testelor de eficacitate facute pana la acel moment al anchetei in cazul Hexi Pharma si anunta ca sunt in lucru altele, o evaluare de ansamblu fiind posibila doar la finalizarea tuturor verificărilor:

 

 

"Până în acest stadiu al anchetei, în baza actelor de urmărire penală dispuse de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică în cauză, au fost efectuate o serie de acte procedurale, precum audieri de persoane, ridicări de acte și probe, efectuarea unor constatări asupra produselor Hexi Pharma, respectiv a unor teste atât asupra concentrației substanțelor active, cât și teste privind eficacitatea microbiologică. Rezultatele testelor de eficacitate efectuate până în prezent sunt variate. Având în vedere că este în curs de efectuare o altă serie de teste de microbiologie, de eficacitate, în vederea verificării tuturor dezinfectanților ce fac obiectul cauzei, numai la finalizarea tuturor constatărilor dispuse se va putea face o evaluare de ansamblu a situației de fapt care să fie lămuritoare", anunta Parchetul General comunicat remis presei la sfarsitul lunii august.

 

Din cauza ca unele teste nu puteau fi facute in Romania, PICCJ a apelat la un laborator acreditat dintr-un alt stat al Uniunii Europene.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22