Parchetul ICCJ: Dosar penal deschis in urma inregistrarii cu Basescu prezentate de Ghita

Vlad Toma | 05.01.2017

Parchetul General a anuntat ieri ca a fost deschis un dosar penal in urma inregistrarii prezentate in 3 ianuarie de Romania Tv, inregistrare in care Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, afirma ca ar fi primit mai multe informatii despre cauze aflate in curs de judecare.

Pe aceeași temă

 

PICCJ anunta ca dosarul a fost deschis "ca urmare a vehiculării în mass media a unor informaţii privind posibile imixtiuni în actul de justiţie, astfel cum a rezultat dintr-o înregistrare făcută publică de fostul deputat Sebastian Ghiţă în care este redat un dialog între fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi o altă persoană."

 

Parchetul General arata ca fostul presedinte al Romaniei afirma in acea inregistrare ca ar fi primit informatii despre unele cauze judiciare aflate in curs de solutionare: "În cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie 2016, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe data de 3 ianuarie 2017 pe postul România TV. În această înregistrare, Traian Băsescu relata despre informaţiile pe care le primea în legătură cu cauze judiciare aflate în curs de soluţionare."

 

Traian Băsescu a afirmat ieri că recunoaşte înregistrările publicate de Sebastian Ghiţă la Romania Tv. El susţine că este vorba despre ”discuţii private” din ultimele luni ale anului 2016, care au fost editate, ”ceea ce este de natură a crea unele confunzii”. Fostul presedinte afirma ca nu s-a intalnit niciodata cu judecatoarea Camelia Bogdan si nu a discutat niciodata cu aceasta despre dosarul lui Voiculescu.

 

 

"1. Înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului 2016;

 

2. Recunosc înregistrările ca fiind reale;

 

3. Autorul a procedat la editarea înregistrărilor, ceea ce este de natură a crea unele confunzii;

 

4. Nu m-am întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan şi, implicit, nici nu am discutat cu domnia sa dosarul Voiculescu;

 

5. Afirmaţiile mele sunt legate de informaţii primite de la structurile specializate şi nu de la procurori sau judecători, cu care nu am discutat niciodată dosarul ICA (Voiculescu);

 

6. Încă înainte de terminarea mandatului şi, în mod deosebit, după terminarea acestuia, am vorbit frecvent în spaţiul public, dar şi în întâlniri private, exemplificând ceea ce eu consideram a fi abuzuri cu elemente din dosare pe care le cunoşteam. În acelaşi timp, am vorbit, ori de câte ori am avut ocazia, despre nevoia punerii sub control real de către Parlament a activităţii serviciilor de informaţii, şi, în mod deosebit, a SRI", a transmis fostul presedinte.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22