Parchetul ICCJ: Preşedintele nu-i spune procurorului general cum să soluţioneze dosare

E.b. | 06.10.2016

Discuţia dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Augustin Lazăr (foto), procurorul general al României, a avut loc într-un cadru general şi a fost despre obiectivele şi resursele parchetului pentru găsirea unui echilibru.

Pe aceeași temă

 

În sensul că  să fie soluţionate cu celeritate dosarele intens mediatizate, au precizat pentru News.ro, oficialii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform News.ro.


„Domnul procuror general spune că discuţia avut loc într-un context oficial în care era vorba despre resursele şi obiectivele Ministerului public, asta era tema discuţiei, astfel încât să fie un echilibru între ce resurse sunt, ce obiective, şi să se poată soluţiona cu celeritate dosarele intens mediatizate, mai ales cele aflate în atenţia opiniei publice, cum este şi acesta (dosarul Kovesi - n.n.), dar şi celelalte, care trebuie soluţionate în termene rezonabile, tocmai pentru că trebuie să se menţină un echilibru şi să vedem dacă avem resurse”, a declarat procurorul Ramona Bulcu, şeful Biroului de Informare şi Relaţii Publice din Ministerul Public, conform News.ro.


Bulcu spune că procurorul general Augustin Lazăr nu primeşte telefoane în care să i se spună cum trebuie soluţionate dosarele aflate în cercetare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

„Acesta a fost contextul discuţiei aşa cum transmite domnul procuror general. Dumnealui nu primeşte telefoane şi nu s-a întâmplat niciodată să primească un telefon în care să i se spună punctual pe un dosar să îl soluţioneze cu prioritate sau celeritate”, mai spune Ramona Bulcu.


Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri seară, că Parchetul instanţei supreme trebuie să rezolve "foarte repede" dosarul privind acuzaţiile de plagiat care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, el precizând că l-a rugat pe procurorul general ca "în timpul atribuţiilor să se ocupe ca aceste cercetări să fie făcute cu celeritate". 


"Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speţă şi l-am rugat ca în cadrul atribuţiilor sale să se ocupe ca aceste cercetări să fie făcute cu celeritate", a declarat Iohannis, după ce a afirmat şi că a discutat cu Kovesi despre acuzaţiile de plagiat şi că nu crede că există vreun motiv pentru care aceasta să demisioneze, dar că pot fi făcute reevaluări dacă lucrurile iau altă turnură


Preşedintele CSM, judecătorul Mircea Aron, a declarat, miercuri, că nu consideră că preşedintele Klaus Iohannis şi-a depăşit atribuţiile prin faptul că i-a cerut procurorului general celeritate în soluţionarea dosarului privind acuzaţiile de plagiat în cazul şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, apreciind că acest demers ţine chiar de statutul acestuia de mediator între puterile statului.

 

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, în urmă cu o săptămână, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

 


Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală in rem pentru instigare la fals intelectual în acest caz.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22