Parchetul Militar s-a autosesizat în cazul jurnaliștilor și magistraților filați

Redactia | 25.02.2020

Parchetul Militar s-a autosesizat și face cercetări in rem în cazul jurnaliștilor și magistraților filați la o întâlnire privată după care imaginile cu ei au fost distribuite de RTV.

Pe aceeași temă

România TV, post de televiziune controlat de fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, fugar Serbia, a difuzat vineri seara imagini cu Horațiu Radu, procurorul șef adjunct al procurorului general, judecătorul Răzvan Păştilă şi jurnaliştii Alex Costache şi Cosmin Savu.

Ei au fost filmați într-un restaurant din Capitală, iar imaginile au fost preluate de Gândul şi de Evenimentul Zilei, fiind prezentate ca așa-zisă dovadă a unei conspiraţii împotriva noilor procurori şefi numiţi de Iohannis.

Contactat de HotNews.ro, Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, a declarat că dosarul a fost deschis de duminică iar luni a fost audiat unul dintre ziariști, respectiv Alex Costache.

Marți, audierile vor continua în acest dosar cu celălalt ziarist și cu cei doi magistrați filați.

Bogdan Părlog a fost inclus de Gandul.info printre „păpușarii din justiția subterană” care „cu ajutorul unei rețele de jurnaliști de casă încearcă să impună anumite persoane agreate de un sistem putred la șefia principalelor parchete din România”. Seria de articole din gandul.info a fost intens preluată de Antena 3, România TV și EVZ.

Gandul.info, ziar a fost achiziționat recent de Radu Budeanu, fondatorul Ciao! și al Cancan și vizat de un dosar la DNA. În dosarul respectiv, Radu Budeanu si Dan Andronic erau suspectați de procurorii DNA ca ar fi intermediat mita dintre Elena Udrea, fost ministru, și omul de afaceri Bogdan Buzăianu, cel mai puternic "băiat deștept" din energie.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat luni că sunt intolerabile astfel de situații și le-a recomandat celor filați să sesizeze autoritățile competente.

„Independența justiției este nenegociabilă și libertatea persoanei de asemenea. Deci, astfel de situații ar fi, dacă s-ar confirma, intolerabile pur și simplu!”, a spus Klaus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22