Părinții elevilor de peste 12 ani vor fi obligați să decidă dacă își vaccinează sau nu copii

Laurentiu Gheorghe | 23.08.2021

Ministrul Educației, Soprin Cîmpeanu a declarat luni că părinții elevilor de peste 12 ani vor trebui să semneze formulare prin care își dau sau nu acordul pentru vaccinarea anti-Covid.

Pe aceeași temă

"Cred că este de bun simț să răspundă toți părinții", a declarat luni, pentru HotNews.ro, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El spune că aceste formulare trebuie completate de fiecare părinte, "pentru a avea o imagine corectă și necosmetizată".

Formularele vor fi distribuite în unitățile de învățământ în prima zi a noului an școlar, iar părinții vor putea răspunde, cu Da sau Nu: "Vă exprimați acordul expres informat pentru vaccinare?".

Același document va cuprinde și o rubrică premergătoare, precum: "Aveți copilul vaccinat?". Întrebarea nu a fost stabilită însă exact, dar prin acest formular vor avea posibilitatea să răspundă și părinții ai căror copii s-au vaccinat deja împotriva COVID, a precizat ministrul Educației.

Va fi obligatorie completarea de către părinți a acestor formulare? Ministrul Educației spune că "este de bun simț să răspundă toți părinții", "pentru a avea o imagine corectă și necosmetizată".

"Școala în România este obligatorie. Este bine să avem răspuns din partea fiecărui părinte, cu Da sau cu Nu. Este dreptul părintelui să aleagă și așa va rămâne, dar el trebuie să răspundă. În acest fel, vom avea o imagine corectă, necosmetizată, asupra dorinței părinților de a-și vaccina copiii.

Nu dorim să impunem un răspuns, dar dorim ca acest răspuns să fie exprimat", a afirmat ministrul Educației.

Când vor fi finalizate aceste formulare și când vor fi distribuite unităților de învățământ? Sorin Cîmpeanu spune că documentele trebuie să fie gata în 13 septembrie, când vin copiii la școală.

"Până atunci, trebuie să organizăm reuniuni interactive, în parteneriat Ministerul Educației - Ministerul Educației, astfel încât părinții să fie informați despre vaccinare. Reuniunile vor fi în format fizic sau online. Important este ca părinții să le poată adresa întrebări celor îndreptățiți să răspundă", a declarat pentru HotNews.ro Sorin Cîmpeanu.

El a mai spus că Ministerul Educației are finalizată luni o listă pentru fiecare școală din România cu o persoană de legătură între părinți și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, pentru ca aceștia să poată răspundă întrebărilor părinților în așa fel încât acordul părinților privind vaccinarea să fie dat având toate informațiile despre vaccin.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22