Parlamentari din PSD, PNL si ALDE vor o noua sarbatoare in Romania: Ziua Prefectului

E.b. | 02.10.2017

Noua parlamentari din PSD, PNL si ALDE - dintre care sapte sunt fosti prefecti - au depus saptamana aceasta la Senat o propunere legislativa prin care s-ar institui Ziua Institutiei Prefectului din Romania.

Pe aceeași temă


 
Fostii prefect
i care au initiat proiectul de lege considera ca rolul  "ispravnicilor administratori" este trecut cu vederea, iar ziua de 2 aprilie ar urma sa repare, simbolic, aceasta nedreptate, scrie PressOne.

 

Astfel, propunerea de lege depusa de cei noua parlamentari prevede instituirea zilei de 2 aprilie drept "Ziua Institutiei Prefectului din Romania", iar aceasta ar urma sa fie marcata de autoritatile locale prin: "Organizarea unor programe si manifestari cu caracter cultural-stiintific dedicate recunoasterii rolului si meritelor institutiei Prefectului la dezvoltarea tarii noastre din punct de vedere economic, cultural si social".

 

In acest scop, articolul 3 al proiectului de lege ofera posibilitatea - atat autoritatilor locale, cat si centrale - de a "sprijini logistic si material" desfasurarea sarbatorii, "in limita fondurilor disponibile".

 

Mai mult, ultimul articol al propunerii acorda Televiziunii Romane si Radioului public posibilitatea de a difuza "emisiuni culturale" dedicate acestei zile.

 

La randul lor, actualii prefecti contactati de PressOne spun ca propunerea este una laudabila si foarte necesara. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22