Parlamentarii liberali, pregatiti sa revina oricand din vacanta pentru o sesiune extraordinara

M. B. | 10.07.2015

Pe aceeași temă

Parlamentarii liberali sunt pregătiți pentru o eventuală întrerupere a vacanței, o sesiune extraordinară ce ar putea fi organizată din mai multe motive, printre care și noi cereri ale DNA legate de imunitatea premierului,a anunțat Ludovic Orban, prim-vicepreședinte PNL.

 

Variantele ce ar necesita întoarcerea în băncile de parlamentari ar fi o cerere DNA pentru încuviințare a urmării penale sau chiar a arestării preventive a premierului, sau discutarea unei ordonanțe de  urgență într-un domeniu pentru care Guvernul nu este abilitat.

 

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că liberalii sunt pregătiţi să revină la serviciu pentru orice motiv. "După demisia premierului, în mod evident, este obligatoriu să convoci Parlamentul în sesiune extraordinară. Dacă apare o cerere de începere a urmăririi penale a unui deputat sau o cerere de arestare preventivă sau de reţinere. De asemenea, Parlamentul se convoacă în sesiune extraordinară dacă se adoptă o ordonanţă de urgenţă. Dacă Guvernul vrea să emită o ordonanţă de urgenţă în alt domeniu decât în domeniile stabilite prin legea de abilitare, este obligat să convoace sesiune extraordinară", a declarat Orban, citat de Stiri pe Surse.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22