Parlamentul a dat aviz pentru referendumul cerut de Klaus Iohannis pe tema anticorupției

Dora Vulcan | 13.02.2017

Votul a fost unanim, anunță corespondentul Digi 24. Parlamentul a discutat luni solicitarea presedintelui Klaus Iohannis de organizare a unui referendum pe tema luptei impotriva coruptiei.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Referendumul pe tema anticoruptiei cerut de presedintele Iohannis a primit marti aviz favorabil in comisiile juridice reunite ale Parlamentului.

 

 

Parlamentarii juristi au facut recomandarea ca intrebarea care va pusa la referendum sa respecte deciziile Curtii Constitutionale, legea si recomandarile comisiei de la Venetia.

  

Presedintele Iohannis a trimis acum cateva zile o scrisoarea președinților celor două Camere ale Parlamentului in care ii anunta ca a declansat procedurile pentru organizarea unui referendum national.

 

In cadrul referendumului, poporul roman va trebui sa-si exprime vointa in privinta unei probleme de interes national: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

 

Iohannis a afirmat acum cateva zile ca problema amnistiei si gratierii a devenit una nationala si ca va initia un referendum pe aceasta tema. El a precizat ca aceste masuri nu au fost in programul PSD de guvernare si cetatenii trebuie sa decida daca sunt sau nu de acord cu ele.

 

Iohannis a acuzat actuala coalitie aflata la putere ca nu se ocupa de dezvoltarea Romaniei, asa cum au promis in campaniei, ci isi curata propriile dosare penale.


El i-a acuzat pe politicienii PSD/ALDE ca vor sa dea o lovitura de gratie statului de drept

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22