Parlamentul a votat în unanimitate starea de urgență

Redactia | 19.03.2020

Parlamentul a încuviințat joi cu unanimitate de voturi decretul președintelui Klaus Iohannis prin care a fost instituită, la începutul sătpămânii, starea de urgență pe între teritoriul României.

Pe aceeași temă

Decretul privind starea de urgenţă a fost adoptat cu unanimitate de voturi într-o ședinţă istorică în Parlament, în care demnitarii au votat online.

Parlamentul României a adoptat, în unanimitate, decretul prezidenţial de declarare a stării de urgenţă.

445 de parlamentari au votat „pentru”.

Desfășurarea şedintei de plen s-a realizat online, un moment istoric pentru Parlament.

Pentru prima dată a fost folosită o procedură specială de dezbatere şi vot electronic la distanţă, aprobată luni de Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, ca urmare a măsurilor instituite pentru combaterea epidemiei de coronavirus. În acest sens, miercuri, deputaţii şi senatorii au avut o şedinţă – test, simulând votul online.

Din totalul de 465 de senatori și deputați, au votat 445, toți ”pentru”.

Preşedinţii celor două Camere, Marcel Ciolacu şi Titus Corlăţean, alături de doi secretari, au fost prezenţi în sala de plen, purtând măști și mănuși de protecție.

Şedinţa a fost transmisă prin streaming live pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor, iar dezbaterile s-au desfășurat prin sistemul de teleconferinţă audio. Parlamentarii și-au susţinut intervenţiile, în conexiune telefonică directă cu sala de plen, discursurile fiind transmise în direct.

Votul deputaţilor şi senatorilor s-a exercitat printr-o aplicaţie informatică realizată intern de către departamentele de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Accesul la pagina web respectivă a fost securizat prin user şi parolă, care au fost comunicate fiecărui parlamentar prin SMS. Fiecare parlamentar și-a putut exprima opţiunea de vot prin acţionarea unuia dintre butoanele: „DA”, „NU”, „AB” (abţinere) şi „NU VOTEZ”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22