Parlamentul European cere ANCHETA INTERNATIONALA in cazul asasinarii lui Boris Nemtov

Fara Autor | 12.03.2015

Pe aceeași temă

Parlamentul European cere o "anchetă internațională independentă"referitoare la asasinarea lui Boris Nemțov, deoarece în Rusia nu este respectată independența puterii judiciare, anunță AFP, preluată de Agerpres.

 

Asasinatul ridică numeroase semne de întrebare, întrucât a avut loc într-o zonă echipată cu camere video și supravegheată de forțe politice și de securitate și, pe de altă parte, crimele politice și morțile suspecte nesoluționate s-au înmulțit, se spune în rezoluția adoptată de europarlamentari.

 

La o săptămână după asasinat, mai multe eprsoane au fost arestate, dar principalul suspect  susține că este nevinovat, iar Comisia pentru Drepturile Omului din Rusia, spune că mărturiile sale au fost obținute sub tortură.

 

„Kremlinul cultivă și stârnește ura și violențele”, spun parlamentarii europeni, în opinia cărora „Rusia a împrumutat o voce care nu este a unei democrații sănătoase”, citează Agerpres.

 

De asemenea, Parlamentul European le-a cerut autorităților ruse să-i „elibereze imediat pe toți prizonierii politici”, precum și pe aviatoarea militară ucraineană Nadia Savcenko, ținută închisă în Rusia, unde este acuzată de uciderea a doi jurnaliști ruși în estul Ucrainei, în iunie anul trecut.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22