Parlamentul European ii acorda Premiul Cetateanului European lui Andrei Plesu

T.d. | 11.02.2015

Pe aceeași temă

Scriitorul Andrei Plesu a fost desemnat castigatorul Premiului Cetateanului European, editia 2014, distinctie acordata anual de Parlamentul European (PE) pentru merite exceptionale in domeniul culturii.

Andrei Plesu va primi prestigioasa distinctie pentru activitatea sa ca fondator si rector al Colegiului Noua Europa (NEC, New Europe College - Institut de Studii Avansate), potrivit unui comunicat de presa citat de Ziare.com.

Cancelaria Premiului Cetateanului European a acordat distinctia la propunerea europarlamentarului Cristian Preda, care a motivat oportunitatea recomandarii prin inalta calitate si impactul european ale activitatii de cercetare si ale programelor de burse implementate de NEC de-a lungul existentei sale.

"Recomand cu caldura acordarea Premiului Cetateanului European 2014 rectorului Colegiului Noua Europa, dl Andrei Plesu, fondatorul unei institutii ce a contribuit in mod substantial de-a lungul existentei sale la consolidarea spiritului european in Romania si la difuzarea valorilor europene in vecinatate si in lume", se arata in propunerea europarlamentarul Cristian Preda.

Decernarea premiului va avea loc in 20 februarie, la sediul Biroului de Informare al Parlamentului European in Romania. Evenimentul central de premiere, la care vor participa toti castigatorii editiei 2014 a Premiului Cetateanului European, din toate statele Uniunii Europene, va fi organizat la Bruxelles, la finalul lunii februarie.

Andrei Plesu este una dintre personalitatile reprezentative ale Scolii de la Paltinis si un reper al vietii publice si academice romanesti, critic de arta, filosof, eseist, fondator si director al saptamanalului de cultura Dilema (ulterior Dilema veche), fondator si presedinte al Fundatiei Noua Europa si rectorul Colegiului Noua Europa, potrivit site-ului editurii Humanitas. A debutat cu eseuri de istorie si teorie a artei. Dupa 1989 a devenit o voce publicistica inconfundabila, aplecandu-se cu umor grav si nuantat asupra unor subiecte actuale sau perene ale politicii, ale culturii sau ale vietii cotidiene. Fara a abandona discursul filosofic, l-a largit spre explorarile teologice sau etice, cu mare succes de public.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22