Parlamentul il numeste pe Gabriel Vlase la sefia Comisiei de cod electoral

Tudor Despina | 06.10.2015

Propus de PSD, Gabriel Vlase preia sefia Comisiei de cod electoral, dupa o decizie luata marti in Parlament. Situatia a fost creata dupa ce liberalul Mihai Voicu a demisionat din functie, in semn de protest fata de tergiversarea PSD in ce priveste adoptarea legii votului prin corespondenta.

Pe aceeași temă

 

Astfel, Gabriel Vlase preia presedintia Comisiei de cod electoral dupa un proiect de hotarare in acest sens adoptat in plenul reunite al celor doua camera parlamentare. Au fost 312 voturi “pentru” si trei abtineri, potrivit Agerpres.

 

De altfel, liderul grupului social-democrat din Camera Deputatilor, Marian Neacsu, s-a angajat sa propuna plenului un proiect privind votul romanilor din Diaspora.

 

In aceste conditii, liderii grupurilor parlamentare au decis sa ia act de angajamentul lui Neacsu ca, pana la jumatatea saptamanii viitoare, sa existe un proiect de lege pe care comisia s ail inainteze spre dezbatere.

 

Din partea liberalilor, lucrurile nu sunt clare: “Nu s-a dorit sa se introduca in textul de hotarare un termen si, in consecinta, vom urmari daca se va respecta sau nu acest termen, dar grupurile PNL vor vota impotriva hotararii pe care astazi o va adopta majoritatea parlamentara”, a spus Eugen Nicolaescu.

 

Parlamentarii PNL, in greva japoneza

 

Parlamentarii Partidului National Liberal au intrat ieri in greva japoneza, protestand astfel pentru ca legea votului prin corespondenta nu a fost inca adoptata. 

 

Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele PNL, a declarat ca senatorii si deputatii liberali vor desfasura o activitate normala in Parlament, dar vor purta banderole albe in semn de protest fata de neadoptarea legii votului prin corespondenta:

 

"Este un gest prin care semnalam ca in materia votului prin corespondenta PSD a blocat sistematic adoptarea legii. (...) Vine sa-mi spuna mie PSD-ul ce? Ca tu, partid minoritar in Parlament, nu adopti legea votului prin corespondenta, tu fiind majoritar la Putere. E in putinta lor, daca vor s-o faca. Se poate face in trei zile, de ce nu o fac in ani de zile?

 

Hai sa spunem lucrurile pe sleau, nu o fac pentru ca Ponta se razbuna pe Diaspora, de aia nu vor votul prin corespondenta. Nu o fac, pentru ca stiu ca in veci Diaspora nu va vota PSD", a declarat Catalin Predoiu.

 

In plus, acesta a anuntat ca liberalii ar putea decide la sedinta de unificare a partidului de saptamana viitoare si alte forme de protest fata de situatia legii votului prin corespondenta.

 

De cealalta parte, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a catalogat decizia liberalilor drept un "joc" politicianist. "Ei intra in greva japoneza pentru votul prin corespondenta. Noua ne este foarte greu sa intelegem. Chiar am ramas surprinsi. A fugit de acolo presedintele comisiei care era al lor, daca a fugit nu s-a mai putut intruni comisia, noi le-am cerut sa desemneze un alt inlocuitor, nu vor. Ne este foarte greu sa intelegem jocul acesta. Ori este numai un joc de imagine si efectiv nu ii intereseaza aceasta lege ori daca nu, sa spuna", a afirmat, duminica, Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22