Parlamentul se reuneste pentru numirea unui nou președinte al Comisiei de Cod electoral

Paul Cristescu | 06.10.2015

Birourilor reunite ale Camerei Deputaților și Senatului vor organiza o sedinta, astazi, la ora 12:30, pentru numirea unui nou președinte al Comisiei de Cod electoral. Functia urmeaza a fi ocupata de Gabriel Vlase, propus de PSD.

Pe aceeași temă

 

Mihai Voicu (PNL) a demisionat din funcția de președinte al Comisiei de Cod electoral in semn de protest față de tergiversarea de către PSD a adoptării legii votului prin corespondență, anunță Agerpres.

 

Parlamentarii PNL, in greva japoneza, din cauza tergiversarii legii votului prin corespondenta

 

Parlamentarii Partidului National Liberal au intrat ieri in greva japoneza, protestand astfel pentru ca legea votului prin corespondenta nu a fost inca adoptata. 


Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele PNL, a declarat ca senatorii si deputatii liberali vor desfasura o activitate normala in Parlament, dar vor purta banderole albe in semn de protest fata de neadoptarea legii votului prin corespondenta, transmite ziare.com. "Este un gest prin care semnalam ca in materia votului prin corespondenta PSD a blocat sistematic adoptarea legii. (...) Vine sa-mi spuna mie PSD-ul ce? Ca tu, partid minoritar in Parlament, nu adopti legea votului prin corespondenta, tu fiind majoritar la Putere. E in putinta lor, daca vor s-o faca. Se poate face in trei zile, de ce nu o fac in ani de zile? Hai sa spunem lucrurile pe sleau, nu o fac pentru ca Ponta se razbuna pe Diaspora, de aia nu vor votul prin corespondenta. Nu o fac, pentru ca stiu ca in veci Diaspora nu va vota PSD", a declarat Catalin Predoiu, citat de Mediafax.


In plus, acesta a anuntat ca liberalii ar putea decide la sedinta de unificare a partidului de saptamana viitoare si alte forme de protest fata de situatia legii votului prin corespondenta.

 

CITITI SI: Liberalul Mihai Voicu demisioneaza de la sefia Comisiei de cod electoral. El acuza PSD ca tergiverseaza proiectul votului prin corespondenta. Reactia PSD

 

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a catalogat decizia liberalilor drept un "joc" politicianist."Ei intra in greva japoneza pentru votul prin corespondenta. Noua ne este foarte greu sa intelegem. Chiar am ramas surprinsi. A fugit de acolo presedintele comisiei care era al lor, daca a fugit nu s-a mai putut intruni comisia, noi le-am cerut sa desemneze un alt inlocuitor, nu vor. Ne este foarte greu sa intelegem jocul acesta. Ori este numai un joc de imagine si efectiv nu ii intereseaza aceasta lege ori daca nu, sa spuna", a afirmat, duminica, Dragnea, citat de Agerpres.
 

Deputatul PNL Mihai Voicu a demisionat de la sefia comisiei de cod electoral in urma cu doua saptamani. "Demisia din functia de presedinte vreau sa fie inteleasa foarte clar de opinia publica drept o forma clara de protest fata de tergiversarea legii votului prin corespondenta", a explicat atunci copresedintele PNL Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22