Parlamentul voteaza maine, la ora 17, nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE

P.c. | 29.06.2015

Pe aceeași temă

Plenul Parlamentului se reuneste marti, la ora 17:00, pentru a vota in privinta numirii lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea SIE. Comisia de control SIE va da intre timp avizul necesar procedural. 

 

Direcția de comunicare a Camerei Deputaților a anuntat saptamana trecuta ca reuniunea birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc astazi, începând cu ora 14. In cadrul intalnirii va fi stabilit calendarul audierii și votării noului director al SIE, in urma propunerii facute de președintele Klaus Iohannis, relateaza Agerpres.

 

MR Ungureanu urmează să fie audiat în Comisia comună pentru controlul SIE, al carei aviz e consultativ, si apoi votat în plenul reunit. 

 

Pentru numirea lui Ungureanu la SIE este nevoie de voturile favorabile din partea a 278 de parlamentari. Parlamentarii PSD si cei ai ALDE condusi de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si de Daniel Constantin, care sunt in numar de 240 de deputati si senatori, au anuntat ca nu vor sustine numirea lui Ungureanu, in timp ce UNPR, PNL si UDMR, care numara 256 parlamentari, sustin aceasta nominalizare. Mai sunt, insa, 57 de parlamentari neafiliati, independenti, ai minoritatilor nationale sau ai grupului democrat popular, care pot sa voteze unii de o parte, iar altii de cealalta parte, conform ziare.com

 

CITITI SI: Mihai Razvan Ungureanu poate intampina probleme in procesul de numire la sefia SIE. PSD a preluat controlul Comisiei de control al Serviciului

 

Potrivit unor surse parlamentare, ședința de plen a Parlamentului în care urmează să fie supusă votului nominalizarea pentru funcția de șef al SIE a lui Ungureanu va avea loc marți, zi în care actuala sesiune parlamentară se încheie.

 

Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Mihai Razvan Ungureanu director al SIE, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale facut public acum cateva zile. Iohannis i-a instiintat, printr-o scrisoare oficiala, pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare in acest sens.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22