Partenera de viata a lui Condrea si doua rude au identificat cadavrul la IML

Dora Vulcan | 23.05.2016

Partenera de viaţă a patronului Hexi Pharma, Uliana Ochinciuc, care a venit luni la sediul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, a recunoscut cadavrul ca fiind al lui Dan Condrea, au declarat surse din cadrul Serviciului Medical Ilfov pentru MEDIAFAX.

Pe aceeași temă

Bărbatul mort în accidetul produs duminică seara în Ilfov este Dan Codrea, identitea lui fiind confirmată de partenera acestuia, dar şi de doi membrii ai familiei, arată Digi24. Cei trei l-ar fi recunoscut pe Condrea după semne particulare.

Citeste mai mult: adev.ro/o7m6j2

 

Partenera de viaţă a patronului Hexi Pharma a ajuns, luni, la sediul Serviciului de Medicină Legală Ilfov pentru procedurile privind identificarea cadavrului, însoţită de alţi doi apropiaţi.

 

Femeia a stat aproximativ o oră şi jumătate împreună cu poliţişti şi cei de la medicina legală. Surse din cadrul Serviciului Medical Ilfov au declarat pentru MEDIAFAX că femeia a recunoscut cadavrul ca fiind al lui Dan Condrea.

 

Identificarea lui Condrea a mai fost facuta si de doua rude, care l-au recunoscut dupa semne particulare, relateaza Digi 24.

 

 

Potrivit sursei citate, au fost aduse la serviciul de medicină legală şi probe din locuinţa lui Dan Condrea pentru a fi făcute testele ADN.

 

Autopsia în cazul lui Dan Condrea a fost finalizată, luni, urmând ca documentele să fie trimise procurorilor. Procurorii au cerut şi o analiza ADN, pentru a se stabili cu certitudine că este vorba despre Dan Condrea, test care va fi făcut la Institutul de Medicină Legală Bucureşti, la cererea serviciului judeţean, şi va fi gata în cel puţin două zile, precizează surse IML.

 

Poliţiştii au reluat, luni dimineaţă, cercetarea la faţa locului după ce le-au întrerupt duminică seara.

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat, luni dimineaţa, că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi urmat să fie audiat luni în dosarul privind dezinfectanţii diluaţi şi că "s-ar fi întâmplat mai multe lucruri", informaţii pe care Dan Condrea le-ar fi ştiut.

 

"În ultimele cateva zile organele judiciare, sub coordonarea procurorilor, au ridicat mai multe documente, contracte de vânzare-cumpărare încheiate de fimă cu spitalele din Bucureşti şi din împrejurimi. Astăzi se putea evalua şi se va evalua care este prejudiciul în acest caz. Era imineantă chemarea celui în cauză pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirea. Se puteau lua măsuri preventive. Există indicii că astăzi urma să fie audiat şi se puteau întâmpla mai multe lucruri. Cei implicaţi în cauze ştiu întotdeauna ce urmează să se întâmple", a declarat Procurorul General al României, Augustin Lazăr la sediul Parchetului General.

 

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că datele preliminare ale anchetei privind accidentul în urma căruia omul de afaceri Dan Condrea a decedat ar arăta că este vorba despre o sinucidere. Dosarul privind accidentul patronului Hexi Pharma va fi preluat, luni, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Parchetul General a anunţat că, după preluarea dosarului privind accidentul în urma căruia ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, se va dispune efectuarea unei "expertize tehnice auto pentru stabilirea dinamicii şi a împrejurărilor producerii accidentului".

 

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, luni, preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, a dosarului privind accidentul rutier de duminică seara, în urma căruia ar fi decedat Dan Condrea, patronul Hexi Pharma.

 

"În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei, urmând a se dispune efectuarea unei expertize tehnice auto pentru stabilirea dinamicii şi a împrejurărilor producerii accidentului, autoturismul fiind ridicat şi transportat la sediul organelor de poliţie în vederea efectuării de cercetări", a anunţat Biroul de Presă al Parchetului General, printr-un comunicat de presă.

 

Procurorii au făcut bilanţul investigaţiilor făcute până în prezent în dosar, precizând că duminică seara a fost făcută cercetarea la faţa locului, procedură care a fost reluată luni dimineaţa. De asemenea, anchetatorii menţionează că au fost audiaţi doi martori oculari şi că, din primele verificări rezultă că "la data de 22 mai 2016, ora 18:30, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Buftea către Corbeanca, conducătorul auto a ieşit în afara carosabilului, izbindu-se violent de copacii de pe marginea drumului".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22