Parteneriatul civil face prima victimă: Victor Negrescu, interzis la declarații publice

Redactia | 15.10.2018

Victor Negrescu (PSD), ministru pentru Afaceri Europene, a primit interdicție de la Anca Alexandrescu, sfetnicul pe probleme de PR și comunicare al premierului Dăncilă și al Guvernului în general, care i-a transmis „să nu mai vorbească despre subiecte care nu-l privesc”, susține Adevărul.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Negrescu a anunțat imediat după eșecul referendumului pentru familia tradițională, proiect prin care se dorea relansarea lui Dragnea în viața politică, demararea procedurilor parlamentare pentru legiferarea parteneriatului civil pentru cuplurile de același sex, proiect însă neasumat în totalitate de PSD, scrie Adevărul în ediția sa de luni.

 

Spre exemplu, senatorul PSD Titus Corlăţean, unul dintre cei mai vocali susţinători ai familiei tradiţionale în campania pentru referendum, se opune unei legi a parteneriatului civil. Iar Titus Corlăţean nu e un caz izolat în partid: mai mulţi aleşi PSD l-au criticat pe Negrescu că s-a grăbit să anunţe o lege a parteneriatului civil, care să  le ofere o bază legală cuplurilor de acelaşi sex.

 

Drept urmare, Anca Alexandrescu, sfetnicul premierului Viorica Dăncilă, care coordonează comunicarea Guvernului, i-a interzis lui Victor Negrescu să mai iasă în presă fără aprobare, susţin sursele citate.

 

După acest incident, Negrescu s-a plâns unor apropiaţi că liderii PSD ar fi invidioşi pe modul în care ministerul pe care îl conduce pregăteşte preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România la 1 ianuarie 2019. Din postura de ministru al Afacerilor Europene, Negrescu gestionează  relaţia Guvernului cu oficialii de la Bruxelles.

 

Dragoș Negrescu este nemulțumit că ministerul pe care îl păstorește pregătește perioada cât România va deține președinția Consiliului UE, dar cei care îți arogă meritele sunt cei din Ministerul de Externe. Negrescu ar fi vrut chiar să preia portofoliul deținut de Meleșcanu, numit de ALDE, partenerul de coaliție al PSD, ceea ce a stârnit mânia lui Tăriceanu, relatează Adevărul.

 

De altfel, în interiorul PSD s-a discutat despre faptul că ar fi mai indicat un alt ministru care să conducă diplomaţia, numele avansat fiind Mircea Geoană, politician care a mai condus Ministerul Afacerilor Externe şi a fost şi ambasadoral României la Washington. Însă, la fel ca în cazul lui Negrescu, Tăriceanu nu cedează portofoliul obținut la schimb cu susținerea PSD în Parlament.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22