Partidul lui Dacian Cioloș, PLUS, a ajuns la prima Convenție Națională pentru a-și alege conducerea

Laurentiu Gheorghe | 26.01.2019

Partidul Libertate, Unitate si Solidaritate (PLUS), inregistrat in luna decembrie, în locul MRÎ, s-a reunit sâmbătă pentru a-și alege președintele și membrii din Consiliul Național.

Pe aceeași temă

Convenția Națională a început după ora 11:00, la Rompexpo, cu ceva întârziere, pentru ca toate delegațiile județene să poată ajunge. Vremea rea a fost cea care a provocat o întârziere a lucrărilor, dar în ciuda acestor dificultăți lucrările Convenției se desfășoară conform programului.

In deschiderea evenimentului va sustine un discurs profesorul Mihaela Miroiu. Alti invitati speciali sunt Oana Pellea si Mihai Alexandru Hash.

E de asteptat ca Dacian Ciolos, care este in acest moment membru simplu al partidului, sa devina presedintele formatiunii.

Solutia acestui nou partid a fost o surpriza pe scena politica romaneasca, dupa ce inregistrarea formatiunii Miscarea Romania Impreuna a trenat in instanta, din cauza unor rivali politici care ii puneau bete in roate, asa cum a explicat Dacian Ciolos. Astfel, pentru a putea candida la scrutinul pentru Parlamentul European din luna mai, solutia a fost inregistrarea unui partid despre care si adversarii, politici sau nu, nu au stiut pana in momentul anuntului.

Lista pentru europarlamentare nu este inca definitivata, pentru ca toate candidaturile sunt supuse unui proces intern de evaluare, dar este cert ca Dacian Ciolos se va regasi pe aceasta.

Fostul premier a tinut sa precizeze insa ca proiectul sau este in Romania, pentru ca altfel nu ar fi infiintat o formatiune politica si ca a fi europarlamentar nu inseamna a-ti parasi tara.

Vezi Cum se vede candidatura lui Dacian Ciolos la Bruxelles, de la "firul ierbii": vulnerabilitati si ferestre de oportunitate

Aceasta prima Conventie Nationala a PLUS vine imediat dupa un moment vulnerabil pentru partid, cand unul dintre fondatori a demisionat, in urma unor presupuse dezvaluiri ale istoricului Marius Oprea, care il vizau pe tatal avocatului Adrian Iordache si legaturile cu fosta Securitate.

Marti, Dacian Ciolos a dat cateva explicatii suplimentare privind infiintarea partidului PLUS, precizand ca nu ii cunoaste familia lui Adrian Iordache, avocatul care a inregistrat formatiunea, si nici nu l-a interesat sa afle detalii despre aceasta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22