Partidul M10 primeste personalitate juridica

T.d. | 09.07.2015

Pe aceeași temă

Partidul Monicai Macovei – M10 – primeste personalitate juridica, dupa o decizie in acest sens a Tribunalului Bucuresti.

In 3 iunie, partidul M10, coordonat de europarlamentarul Monica Macovei, a depus cererea de inregistrare la tribunal. Formatiunea a fost printre primele care au solicitat personalitate juridica pe baza noilor prevederi legale privind infiintarea unui partid politic cu minimum trei membri fondatori.

Acum TB a dispus acordarea personalitatii juridice pentru M10 si inregistrarea in Registrul partidelor politice, arata un comunicat citat de Agerpres.

Știm că nimic durabil nu se face peste noapte. Acum construim partidul care să schimbe în bine România. Partidul care se opune clasei politice corupte și expirate a tranziției”, spunea Monica Macovei la momentul depunerii cererii.

M10 isi motiveaza infiintarea prin nevoia unei alternative la actuala clasa politica.

Astfel, partidul “exista pentru a ofer o alternativa la sistemul transpartinic corupt. Suntem, din acest punct de vedere, un partid anti-sistem. Cei care vor o alternativa la clasa politica expirata au acum un partener si un sprijin: M10 exista pentru ei”, transmite partidul Monicai Macovei.

M10, mai arata sursa citata, a aparut “din mobilizarea civica in jurul candidaturii independente a Monicai Macovei la Presedintie”.

In ce priveste valorile de la care se revendica formatiunea: “merit, munca modestie, normalitate. Detestam populismul si dublul discurs. Suntem un partid reformist – administratia ineficienta, invatamantul si sanatatea dominate de precaritate”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22