Partidul M10: Problema sistemului de sanatate nu se rezolva prin masuri iresponsabile, ci printr-o reforma profunda si radicala

Fara Autor | 20.08.2015

Pe aceeași temă

Partidul M10, formațiunea înființată de Monica Macovei, atrage atenția că "problema salarizării medicilor nu se rezolvă prin măsuri populiste şi iresponsabile", pe seama unui buget aflat la limita sustenabilității.

 

"Intenţia primului ministru de a creşte salariile personalului medical cu 25% reprezintă o nouă dovadă a demagogiei şi a iresponsabilităţii lui Victor Ponta, care face promisiuni abracadabrante pe seama unui buget de stat, aflat la limita sustenabilităţii din cauza altor iniţiative şi propuneri fiscale nefundamentate, susţinute până acum de guvernul PSD", se spune într-un comunicat al M10.

 

M10 menționează că problema creșterii salariilor medicilor se numără printre prioritățile sale:

"În lipsa unei soluţii strategice, Victor Ponta apelează, din nou, la măsuri de tip plasture, fără adresarea problemei de fond. Creşterea salariilor medicilor este una dintre priorităţile de guvernare ale Partidului M10. Dar o  creştere salarială în acest domeniu devine pură demagogie, dacă nu se are în vedere o finanţare corespunzătoare, într-un context bugetar coerent, predictibil şi sustenabil.

 

Partidul M10 reafirmă faptul că problema salarizării medicilor nu îşi poate găsi răspunsul adecvat decât dacă se trece la o reformă profundă şi radicală a sistemului, care să elimine risipa şi corupţia la vârf", se mai arată în comunicat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22