Patriarhia cere 10 milioane de lei de la primarii din Bucuresti pentru Catedrala

E.b. | 01.08.2016

Clotilde Armand, consilier local in Sectorul 1, a declarat ca USB s-a opus propunerii lui Dan Tudorache, primarului Sectorului 1, de a aloca zece milioane de lei Catedralei Mantuirii Neamului.

Pe aceeași temă

 

 

Dan Tudorache spune ca Patriarhia a cerut primariilor de sector cate zece milioane de lei pentru Catedrala Neamului, conform ziare.com.

 

"Toti primarii au spus ca au primit aceasta solicitare, era normal ca PSD sa o treaca pe ordinea de zi. Nu a trecut, asta este. Este normal ca fiecare administratie sa dea cate un pic si pentru spitale, si pentru cultura, si pentru... ma refer la chestii nationale", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, la B1 Tv.

Precizarile sale vin dupa ce propunerea respectiva a fost respinsa de Consiliul Local al Sectorului 1.

 

Edilul a fost intrebat de USB daca cetatenii din sector au fost intrebati despre alocarea sumei, iar el a raspuns ca oamenii i-au ales pe consilieri si, in consecinta, acestia ii reprezinta.

 

"Aceasta este o solicitare a unui grup din cadrul Consiliului. E o cerere din partea Patriarhiei. Eu vin in fata Consiliului si Consiliul si consilierii sunt reprezentanti ai cetatenilor Sectorului 1. Inseamna ca, daca aceasta cerere nu a trecut, locuitorii nu au dorit aceasta atribuire de fonduri", a declarat primarul de la Sectorul 1.

 

Tudorache a vorbit si despre propunerea USB de a da doar doua milioane de lei catedralei si cetatenii sa hotarasca unde sa mearga restul sumei. Edilul a spus pentru acest lucru este nevoie de o consultare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22