Patriarhia confirmă că episcopul Hușilor este bărbatul filmat făcând sex cu un student

I.g. | 14.07.2017

Patriarhia Romana confirma, prin purtatorul de cuvant Vasile Banescu, ca Episcopul Husilor, Corneliu Barladeanu, este barbatul care apare in filmuletul publicat in presa tabloida facand sex cu un student. Potrivit purtatorului de cuvant, episcopul "nu poate ramane intr-o astfel de pozitie, in urma scandalului" și va fi ”sfătuit” să se retragă.

Pe aceeași temă

 

"Confirm ca persoana din imagine este Episcopul de Husi", a spus Vasile Banescu, purtator de cuvant al Patriarhiei Romane, la Antena 3. Potrivit acestuia, "situatia fara precedent, pentru ca BOR nu s-a mai confruntat cu o asemenea situatie, la un asemenea nivel, sminteste pe unii care pot sa fie tentati sa asocieze imaginea lui cu imaginea sinodului".

 

Totodata, acesta Banescu si-a exprimat speranta ca acest caz sa fie singurul de care a aflat si de care va afla vreodata, adaugand "Episcopul cred ca va fi sfatuit sa se retraga. Nu poate sa ramana intr-o astfel de pozitie, in urma unui astfel de scandal". Presa tabloida a publicat un filmulet, cu imaginea blurata, in care Episcopul Husilor intretine relatii sexuale cu un fost elev al Seminarului Teologic Husi, in prezent preot intr-o comuna din Vaslui. 

 

Scandalul a pornit dupa ce preotul arhimandrit Cristian Jitaru l-a amenintat pe Episcop cu darea in vileag a unui filmulet in care Corneliu Barldeanu intretine relatii sexuale cu un stundent cu scopul de a dobandi nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar.

 

Cum a început scandalul sexual

 

Trei preoţi din judeţul Vaslui au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, fiind acuzaţi că l-au şantajat pe episcopul Huşilor cu un film în care acesta apare în ipostaze compromiţătoare alături de un bărbat. Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui şi Răzvan Mihail Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, aflați în arest la domiciliu, au fost trimişi în judecată pentru şantaj.

 

Cei trei clerici l-ar fi ameninţat pe Episcopul Corneliu că vor divulga în mass-media un filmuleţ în care acesta apare întreţinând relaţii sexuale orale un un alt bărbat, dacă nu vor primi funcţii sau bani. Înregistrarea cu care a fost şantajat episcopul Huşilor era cunoscută printre preoții din vaslui de mai mulți ani, iar episcopul ar fi fost șantajat de mai multe ori cu ea. 

 

FIlmulețul a fost realizata chiar de bărbatul care apare în înregistrarea video, alături de un bărbat a cărui fizionomie seamănă întocmai cu a Episcopului Huşilor. Imaginile sunt realizate color, cu o claritate aproape perfectă şi sunet. Timp de 22 de minute, cei doi bărbaţi, îmbrăcaţi în sutană, apar în ipostaze intime, sărutându-se, îmbrățișându-se, se întind pe pat şi îşi fac unul altuia sex oral. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22