Patriarhul Daniel, Doctor Honoris Causa al Universității Politehnice

Tudor Despina | 13.04.2016

Universitatea Politehnică din București (UPB) îi acordă Patriarhului Daniel titlul de Doctor Honoris Causa.

Pe aceeași temă

 

Potrivit unui anunț al UPB citat de Mediafax, patriarhul Daniel va fi Doctor Honoris Causa al Universităţii Politehnice din Bucureşti, ceremonia de decernare a titlului academic urmând a avea loc joi, de la ora 11:00, în Sala Senatului de la Rectoratul universităţii.

 

„Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii POLITEHNICA din Bucuresti reprezintă o recunoaştere simbolică a activităţii Preafericitului Părinte, activitate prin care a susţinut permanent educaţia românească şi care a adus o contribuţie semnificativă în asumarea rolului Bisericii în instituţiile şi unităţile de învăţământ, pentru asigurarea continuităţii în credinţa strămoşească, se mai arată în comunicat.

 

La finalul anului trecut, Universitatea “Titu Maiorescu” din București i-a acordat, de asemenea, titlul de Doctor Honoris Causa Patriarhului Daniel pentru “contribuţia excepţională la dezvoltarea Bisericii şi asumarea rolului şi importanţa ei în viaţa societăţii.

 

Evenimentul a avut loc în Aula Universităţii, în prezenţa Senatului instituției de învățământ superior, a autorităților de stat, a reprezentanților mai multor culte din România și a peste 500 de studenți. Potrivit agenției Patriarhiei, Basilica, discursul de elogiere (Laudatio) a fost rostit de profesorul Iosif Urs, Președintele Universității Titu Maiorescu, acesta arătând că patriarhul este „o călăuză spirituală pentru identitatea, demnitatea și afirmarea românilor în lumea de azi”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22