Patronul Evz Dan Andronic, convocat la Comisia parlamentară pentru controlul SRI

Dora Vulcan | 11.04.2017

Comisia parlamentară de control a activității SRI a decis să-l audieze săptămâna viitoare pe Dan Andronic în privința afirmațiilor acestuia referitoare la turul doi al alegerilor prezidențiale din 2009, a anunțat marți președintele Comisiei, Adrian Țuțuianu, preluat de Digi 24.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "În legătură cu afirmațiile făcute de un jurnalist, Dan Andronic, într-o publicație, făcute în cursul zilei de ieri, pot să vă spun: Suntem atenți la tot ce se publică în presă legat de activitatea SRI și cadrelor acestui serviciu. Nu ne-am propus în niciun moment să interferăm activitatea comisiei cu activitatea altor instituții ale statului. O implicare a SRI, a DNA, a altor instituții din sistemul de securitate națională sau de justiție în procesul electoral ar fi foarte gravă și lucrul ăsta nu ar face decât să submineze bazele democratice ale statului român. După îndelungi consultări am constatat cu toții că nu avem în articolul publicat elemente suficiente care să ne contureze implicarea SRI în procesul electoral, dar am considerat că este util să-l invităm pe Dan Andronic în cursul săptămânii viitoare la audieri pentru a veni cu date și informații precise", a anunțat Țuțuianu.

 

 

 

Țuțuianu dă asigurări că membrii comisiei vor verifica doar ceea ce are legătură cu SRI.

 

 

"Dacă vor fi elemente care privesc activitatea altor instituții, evident că competența aparține Parchetului de pe lângă ICCJ și nu comisiei noastre.Deocamdată, avem o poveste care este ambalată frumos. Am recitit de mai multe ori articolul respectiv, dar nu am putut trage o concluzie. În schimb, știu că există o preocupare a opiniei publice legat de acest subiect, după cum am spus că o implicare a SRI în procesul electoral ar fi foarte gravă. Din aceste motive îl vom chema la audieri, dacă ne rezultă elemente concrete vom merge mai departe, dacă nu ne rezultă elemente concrete și rămânem în sfera afirmațiilor generale fără niciun fel de indicii concrete, evident că vom clasa cauza pentru că nu avem de ce să pierdem vremea. Nu vreau să facem ca la fotbal, știți că uneori te duci după fente și nu am vrea să facem asta", a mai spus Țuțuianu.    

 

 

Dan Andronic a publicat un articol referitor la seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2009, în care a menționat numele mai multor persoane printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22