Patru ani de închisoare pentru o poză în jacuzzi cu cel pe care trebuia să-l judece

Dora Vulcan | 04.04.2018

O fotografie in care un judecator era in jacuzzi alaturi de de una din partile pe care le judeca a dus la o sentinta dura pentru magistrat: 4 ani cu executare.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Gabriel Nasui de la Curtea de Apel Cluj a petrecut o vacanță de aproape 4.000 de euro, de șapte nopți in hotelul Kulm din celebra statiune elvetiana St Moritz pe banii afaceristului Cristian Babos. In schimb, judecatorul a dat o sentinta favorabila lui Babos, intr-o cauza civila in care afaceristul avea calitatea de reclamant. Totul se intampla in 2008, atunci cand Nasui activa la Judecatoria Cluj. Cazul a pornit dupa ce in presa a aparut o fotografie in care cei doi erau in jacuzzi alaturi de sotiile lor.

 

"Urmarind obtinerea unei sentinte favorabile in dosarul nr. 12069/211/2008 al Judecatoriei Cluj Napoca, inculpatul Babos Cristian Ioan a cumparat bunavointa judecatorului ce instrumenta respectiva cauza si asigurandu-i inculpatului Nasui Gabriel Adrian si sotiei acestuia, petrecerea unei vacante, la schi, in Elvetia, intr-o statiune de lux, a reusit transformarea intr-un act privat a actului de justitie. La randul sau, inculpatul Nasui Gabriel Adrian, prin conduita adoptata, in dosarul mentionat, a demonstrat ca infaptuirea actului de justitie constituie nu un fapt obiectiv, echitabil, impartial, ci unul mercantil", au concluzionat magistratii de la Curtea de Apel Targu Mures, citați de ziare.com. 

 

 Nasui si Babos au fost condamnati la 4 ani de inchisoare pentru luare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Cei doi au fost gasiti vinovati si pentru ca au intocmit in fals, in dublu exemplar, un inscris sub semnatura privata, antedatat 19 decembrie 2008, in care se facea, in mod nereal, dovada ca magistratul "a achitat" suma de 3.740 euro lui Babos. Decizia nu este definitiva, cei doi au contestat-o cu apel. Cazul a ajuns luna trecuta pe masa Inaltei Curti.

 

Babos deschisese un proces impotriva a doi executori judecatoresti carora le cerea sume mari de bani. Nasui i-a dat castig de cauza.

 

"Cauza, in care reclamantul Babos Cristian Ioan solicita obligarea celor doi parati sa-i plateasca sumele de 746.263,80 euro si 8672, 92 lei cu titlu de prejudiciu si 27.330 lei, cheltuieli de judecata, a fost instrumentata de inculpatul Nasui Gabriel intr-o maniera subiectiva, de natura a afecta increderea comunitatii in justitie, in infaptuirea actului de justitie", a conchis instanta.

 

Judecatorul si afaceristul erau prieteni vechi, foști colegi de facultate.

  

 

articolul integral pe Ziare.com

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22