Patru deputați de la PSD au trecut la partidul lui Ponta, care își poate face grup parlamentar

Redactia | 03.12.2018

Cu cele patru noi achiziții, fostul premier anunță că deține număr necesar de deputați pentru a-și forma un grup parlamentar, având 10 deputați care au candidat pe aceeași listă.

Pe aceeași temă

Ca urmare a plecării a celor patru deputați, coaliția PSD-ALDE rămâne fără majoritate: au în total 163 deputați, iar majoritatea în Camera Deputaților - necesară pentru legi organice - este de 165 voturi.

Cei patru sunt Mihai Valentin Popa, Mihai Mohaci, Ion Spânu şi Ion Mocioalcă. În total sunt acum 16 deputați Pro România în Parlament:

Victor Ponta

Mircea Banias

Nicolae Bănicioiu

Sorin Cîmpeanu

Daniel Constantin

Mircea-Titus Dobre

Eugen Durbacă

Mihaela Huncă

Emilia-Marilena Meiroșu

Cătălin Nechifor

Gabriela Podașcă

Alin Văcaru

Ion Mocioalcă

Mihai Valentin Popa

Mihai Mohaci

Ion Spânu

"Echipa Pro România şi din Parlament şi la nivel naţional se măreşte astăzi cu patru colegi - domnul deputat Ion Spânu, domnul deputat Mihai Valentin Popa, domnul deputat Mihai Mohaci şi domnul deputat Ion Mocioalcă. Sunt patru oameni alături de care am lucrat în ultimii 17 ani ca membru PSD, cred că toţi sunt mai vechi decât mine în PSD, de pe vremea când alţii erau în PD şi în PRM - cei patru au fost în aceeaşi echipă, am făcut toţi alături de domnul Constantin, de Bănicioiu, de Sorin Câmpeanu, în 2016, campanie în ideea ca România să meargă într-o direcţie bună, să aplice un program de guvernare, de dezvoltare, să promoveze oameni de calitate şi oameni care să fie capabili să guverneze cel puţin la fel de bine, dacă nu cumva chiar mai bine decât am făcut-o în 2012 - 2015. Lucrul ăsta nu s-a întâmplat, cei patru colegi deputaţi pur şi simplu vor să rămânem în direcţia în care credeam că mergem în 2016, să ne ţinem de cuvânt faţă de cei care ne-au votat şi au crezut ca şi noi că vom face acele lucruri promise şi să dezvoltăm Pro România ca un proiect politic de centru-stânga, pro european, pro dezvoltare, cu oameni capabili să guverneze bine România", a anunţat luni preşedintele Pro România, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că cei patru noi colegi ai săi de partid au mare experienţă şi vin din organizaţiile Caraş-Severin şi Braşov.

Mocioalcă anunțase pe Facebook trecerea sa la Pro România, el fiind unul dintre semnatarii scrisorii în care se cerea demisia lui Liviu Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22