Patru militari din Batalionul Rechinii Albi, răniți în Afganistan de un dispozitiv exploziv

E.b. | 25.09.2016

Patru militari români din Batalionul Rechinii Albi au fost răniți în Afganistan. Incidentul, petrecut duminică, 25 septembrie, în jurul orei 10.30, s-a datorat detonării unui dispozitiv exploziv improvizat. Militarii executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan, conform MApN.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, duminică, un mesaj pentru cei patru militari români răniţi în Afganistan - le-a urat sănătate şi însănătoşire grabnică, afirmând că pentru cei de acasă militarii sunt "eroi" care îşi riscă viaţa pentru menţinerea păcii şi pentru asta trebuie să le fim recunoscători.

"Am aflat cu regret vestea că patru militari români au fost răniţi astăzi în Afganistan. Pentru noi, cei de acasă, ei sunt eroi care îşi riscă viaţa pentru menţinerea păcii. Trebuie să le fim recunoscători cu toţii. Sunt alături de ei şi de familiile acestora, le doresc sănătate şi recuperare grabnică", scrie Iohannis pe Facebook.

 

Răniţilor li s-a acordat primul ajutor, după care au fos internaţi la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar.

 

"Patru militari din Batalionul Protecția Forței ”Rechinii Albi” au fost răniți duminică, 25 septembrie, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan", se arată într-un comunicat la MApN.


"După securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar.

Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu și soldatul Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheați de medicii spitalului bazei, fiind în stare stabilă. Conducerea batalionului a asigurat condițiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor.

 

Ministrul apărării naționale și șeful Statului Major General sunt informați permanent despre situația militarilor. Toate măsurile sunt întreprinse pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și îngrijire a celor patru militari răniți", se precizează comunicatul MApN.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22