Paul Brummell, ambsadorul UK: DNA are un rol foarte important in lupta impotriva coruptiei

I.m. | 05.07.2017

Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Paul Brummell, da un semnal de sprijin pentru DNA in contextul atacurilor din ultimele zile, considerind ca DNA are un rol foarte important in lupta impotriva coruptiei, exprimandu-si increderea ca structura are proceduri pentru a-si rezolva problemele.

Pe aceeași temă

 

"Cred ca DNA face un rol foarte important in lupta impotriva coruptiei. Acesta a fost recunoscut si de Comisia Europeana in contextul Mecanismului de Cooperare si Verificare. Daca au fost neintelegeri interne, sunt absolut sigur ca organizatia are proceduri pentru a investiga si a rezolva problemele care au fost", a spus ambasadorul raspunzand unor intrebari.

 

Paul Brummell a fost prezent, miercuri, la Ploiesti, la semnarea unui acord de colaborare dintre Camera de Comert si Industrie Prahova si Camera de Comert Romano-Britanica.

 

Reactia ambasadorului Marii Britanii vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, că nu vede niciun motiv pentru suspendarea din funcţie a şefei DNA, Codruţa Kovesi și că el este ”foarte mulțumit de activitatea DNA și a Parchetului General”.

 

"Nu vad nici un motiv de suspendare a lui Kovesi. Eu sunt foarte multumit de activitatea DNA si Parchetului General si de conducerea acestor institutii", a declarat marti presedintele Klaus Iohannis intr-o conferinta de presa dupa CSAT.

 

”Am fost informat despre aceste abordari media si cred ca e bine sa se verifice. Se fac verificari si in interiorul DNA, CSM se ocupa de anumite aspecte. Am luat act ca ministrul Justitiei a solicitat o inspectie. In ce priveste activitatea DNA si a Parchetului general, eu sunt foarte multumit de activitatea acestor institutii si a conducerii acestor institutii. Am auzit prea multe asa zise interceptari, ascultari, ca sa mai cred in ele. Cei indrituiti de lege vor face verificarile necesare si vom afla adevarul”, a spus seful statului.

 

Intrebat insistent de ziaristi in legatura cu despre soarta DNA si Laurei Codruta Kovesi, presedintele a declarat ca nu vede  niciun  motiv pentru suspendarea acesteia si ca nu crede  "ca e afectat statul de drept".

 

Nu vad niciun motiv de suspendare. Nu cred ca e afectata lupta anticorupie, se desfasoara la viteza intrinseca, normala. Nu vreau sa las  impresia ca aceste scandaluri sunt bune la ceva. Pun mari semne de intrebare partenerilor si aliatilor. Vreau clarificari urgente si pertinente. Trebuie sa stim foarte exact ce e adevarat si ce nu, indiferent daca e un scandal creat de media sau de politicieni corupti sau daca chiar a fosat o scapare, clarificarea trebuie sa vina repede si sa fie credibila, altfel lumea ramane cu anumite semne de intrebare. Astept aceste clarificari de la Inspectia Judiciara, CSM, ministrul Justitiei. De aceea, vreau să am clarificări urgente, şi nu doar urgente, ci pertinente”, a punctat Klaus Iohannis.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22