Paul Stănescu a făcut voia lui Dragnea & Dăncilă: A demisionat din funcțiile guvernamentale

Redactia | 26.11.2018

Vicepremierul Paul Stănescu a demisionat luni din Guvern, unde deține și ministrul Dezvoltării, spunând că ”sunt un om de onoare, responsabil și implicat, nu am urmărit niciun interes personal”.

Pe aceeași temă

Paul Stănescu a fost presat de Liviu Dragnea și CEx să plece din guvern după ce între ce doi a izbucnit un conflict major.

Paul Stănescu este unul dintre inițiatorii scrisorii prin care i se cere plecarea din fruntea PSD a lui Liviu Dragnea. De asemenea, Stănescu este considerat conducătorul mișcării dizidente din cadrul PSD antiDragnea, surse social-democrate estimând între 30 și 50 de parlamentari care l-ar urma pe Stănescu.

Comitetul Executiv al PSD a votat săptămâna trecută remanierea lui Stănescu, dar Iohannis a refuzat să semneze decretul. Și premierul Dăncilă i-a cerut vicepremierului Stănescu demisia, după cum a admis chiar astăzi.

Propunerea PSD pentru înlocuirea lui Stănescu la Ministerul Dezvoltării, pușculița cu bani pentru baronii locali, este Lia Olguța Vasilescu.

Declarația integrală:

„În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoştinţă că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Aceasta a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16495/26.11.2018.

Am spus-o şi o repet: sunt un om de onoare, responsabil și implicat, nu am urmărit niciun interes personal şi nu m-am agăţat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistențele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcție, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-mi exercita atribuţiile la minister cu responsabilitate şi implicare, în așa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproșeze!

Am fost în permanenţă orientat către obiective cu impact la nivelul populației, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării, a fost reprezentată de investiţiile în infrastructura de sănătate, educație, locuire, apă şi canalizare!

Cred, în continuare, că ţara are nevoie de unitate și de guvernare responsabilă, le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit, precum şi colegilor din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, alături de care am făcut o echipă extraordinară!”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22