Pe cine iau în calcul liberalii ca să-l înlocuiască pe Orban la șefia Camerei Deputaților

Laurentiu Gheorghe | 04.10.2021

Liberalii au discutat cel puţin patru variante de propuneri pentru şefia Camerei Deputaţilor în locul lui Ludovic Orban, au declarat surse din conducerea partidului pentru News.ro.

Pe aceeași temă

Potrivit acestora, două dintre variante ar fi Robert Sighiartău, fostul secretar general al PNL, sau Lucian Bode, actualul ministru al Afacerilor Interne.

De asemenea, sunt vehiculate şi numele Ralucăi Turcan, actuala ministră a Muncii, care oricum şi-ar putea pierde portofoliul, dar şi cel al lui Florin Roman, în prezent vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, impus de tabăra Cîţu încă înainte de congres.

Surse din PNL au explicat pentru News.ro că premierul Florin Cîţu nu va oficializa demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al camerei până după moţiunea de cenzură.

„Îl vom lăsa să conducă şedinţa de plen în care se va vota moţiunea împotriva guvernului PNL ca să vadă toată lumea cine este Orban”, au precizat sursele citate.

Florin Cîţu mai are la dispoziţie o săptămână să depună demisia lui Orban, în caz contrar fostul lider PNL precizând că o va depune el însuşi.

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat lunea trecută că şi-a depus la partid demisia de la conducerea Camerei, avertizând că, în cazul în care, într-o perioadă de maximum 15 zile, nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, şi-o va depune personal.

„Astăzi (luni - n.r.) am trimis la partid demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, aflată la dispoziţia preşQedintelui PNL pentru a fi depusă în momentul în care consideră că este necesară această depunere. Nu am depus demisia la Camera Deputaţilor, pentru că, dacă astăzi mi-aş fi dat demisia de la Cameră, cel mai probabil în situaţia politică în care ne găsim, ar fi putut ajunge preşedinte al Camerei Deputaţilor un PSD-ist şi nu vreau să fac niciun cadou PSD. Demisia mea nu este la dispoziţia domului Cîţu pe o perioadă nelimitată. În cazul în care, într-o perioadă de maximum 15 zile, ea nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, mi-o voi depune eu personal”, a declarat Orban.

El a subliniat că este o decizie irevocabilă, pe care o va pune în practică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22