Pe fondul revoltei antirasism, L'Oreal renunță la "albire" și "iluminare"

Redactia | 29.06.2020

L'Oreal anunță că va scoate din descrierea produselor sale cuvinte care pot fi interpretate ca rasiste. L'Oreal va elimina cuvintele alb/albire și lumină/iluminare de pe toate produsele sale.

Pe aceeași temă

“Grupul L’Oreal a decis să elimine cuvintele alb/albire și lumină/luminare de pe toate produsele sale pentru piele”, a declarat compania de produse cosmetice într-un comunicat, potrivit The Guardian.

Anunțul vine după decizia de joi a sucursalelor Unilever din India și Bangladesh care au redenumit, pe plan local, cremele de piele “Fair and Lovely” , din același motiv.

Mai multe companii au fost criticate recent pentru produsele care albesc pielea, după creșterea globală a mișcării Black Lives Matter, în urma uciderii afro-americanului George Floyd de către poliția americană luna trecută.

Decizia ar urma să se aplice și celorlalte mărci ale grupului, precum Maybelline și Lancôme.

De asemenea, Johnson & Johnson a declarat săptămâna trecută că va înceta vânzarea unor produse precum Neutrogena și Clean & Clear, promovate ca produse de albire a pielii în Asia și Orientul Mijlociu.

În Europa, sute de mii de oameni au invadat străzile din Londra, Paris, Dublin sau Berlin, organizând proteste de amploare împotriva rasimului. În plus, manifestaţii de amploare au fost în Canada şi chiar şi în Australia.

Această mişcare mondială de protest vine pe fondul furie care a cuprins SUA după uciderea lui George Floyd, asfixiat de un poliţist alb la sfârşitul lunii mai, în Minneapolis.

Această dramă a reînviat aspiraţiile de schimbare după ce a scos la iveală rănile rasismului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22