Pe lista candidaturilor PSD la europarlamentare: Plumb, Manda și Negoiță în pole position

Laurentiu Gheorghe | 21.01.2019

În PSD se dă lupta pentru înscrierea pe o pozitie eligibilă pe lista candidaților la europarlamentare. Printre protagonisti lideri de seamă, ca Rovana Plumb, Claudiu Manda, Daniel Florea și Robert Negoita.

Pe aceeași temă

„Momentan se discuta foarte mult despre liste in interiorul partidelor si la nivelul PSD. Sunt mai multe persoane care si-au declarat intentia de a candida: Rovana Plumb, Claudiu Manda, Daniel Florea, Robert Negoita.

Europarlamentarii actuali, toti isi doresc sa candideze. Cel mai probabil o sa mearga pe paritate, jumatate doamne, jumatate domni. In sondajele de opinie, PSD are intre 26 si 33%, ceea ce inseamna 10-12 europarlamentari", au declarat surse social-democrate, relatează Ziare.com

Potrivit surselor citate, PSD nu a luat inca o decizie in privinta listelor comune cu ALDE.

"Momentan nu este clar (daca vor fi liste comune cu ALDE - n.r.) . Cele doua partide fac parte din familii politice diferite", au spus aceleasi surse.

In cursa pentru un mandat de eurodeputat s-a inscris si Victor Negrescu, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene si fost europarlamentar. El este sustinut de PES Activists, organizatie pe care o coordoneaza si care este formata din membri si simpatizanti social-democrati.

Victor Negrescu a fost ales in Parlamentul European, pe listele PSD in 2014 si a stat la Bruxelles pana in iunie 2017, cand a fost numit ministru delegat pentru Afaceri Europene in Guvernul Tudose. Negrescu a facut parte si din Executivul Dancila pana aproape de finalul anului 2018, cand si-a dat demisia

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22