PE va dezbate respectarea statului de drept in Romania; schimbarile care vizeaza Justitia

E.b. | 02.02.2018

Respectarea statului de drept si schimbarile legislative care vizeaza Justitia din Romania vor face fac obiectul unei dezbateri organizata miercuri, 7 februarie, in Parlamentul European.

Pe aceeași temă

 

"Mersul reformei sistemului judiciar din Romania si amenintarea pe care aceasta ar putea-o reprezenta la adresa statului de drept vor fi dezbatute cu Consiliul si Comisia, miercuri", se arata in anuntul oficial postat pe site-ul Parlamentului European, dupa cum arata ziare.com

 

Unul dintre participantii la dezbatere va fi comisarul european pe Justitie, Vera Jourova.

 

In comunicat se reaminteste ca Parlamentul Romaniei a adoptat trei legi care introduc schimbari in modul de functionare al Justitiei, amendand statutul judecatorilor si procurorilor, organizarea sistemului judiciar, precum si organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

 

"De asemenea, au fost modificate regulile cu privire la conflictul de interese si se intentioneaza amendarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala.

 

Aceste evolutii au generat masive proteste in tara. Saptamana trecuta, Comisia Europeana si-a exprimat ingrijorarile cu privire la impactul acestor shimbari asupra independentei sistemului judiciar din Romania si asupra capacitatii de lupta efectiva impotriva coruptiei", se mai arata in comunicatul citat.

 

Zilele trecute, presedintele Klaus Iohannis a fost prezent la Bruxelles unde a discutat cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.


De asemenea, Parlamentul European a gazduit inaugurarea unei expozitii cu imagini de la protestele din Romania, care continua de mai bine de un an, la care au fost invitati si reprezentanti ai miscarii civice "Va vedem din Sibiu".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22