Pedeapsa bugetara pentru ICR

Rodica Palade | 06.11.2008

Pe aceeași temă

Pedeapsa pentru echipa lui Patapievici de la Institutul Cultural Roman, in contul careia s-au adunat o gramada de obraznice reusite, la New York sau Stockholm, la Paris sau Varsovia, la Budapesta sau Londra, a picat sever, odata cu proiectul noului buget stabilit in cabinetul Tariceanu: nu 50 de milioane de lei, ci doar 32. Daca toate controalele Curtii de Conturi, eternizata pe culoarele institutiei, nu au putut infunda echipa instalata

in urma cu cativa ani, atunci cu siguranta ca bugetul saracacios, invers proportional cu multitudinea proiectelor si a programelor, ca si a indicilor de „eficienta“, va potoli avantul ICR-istilor.

E criza, trebuie sa strangem baierele pungii, se va spune. Dar nu poti admite austeritatea, atunci cand vezi tone de bani azvarliti pe geam de guvern. Nu mai departe de cele doua campanii, cu rezultate mai mult decat discutabile (vezi pag. 8–9 din actualul numar), finantate recent de guvern in Spania si Italia, pentru a

imbunatati imaginea romanilor de acolo: 4,23 milioane de euro in Italia, 3,5 milioane de euro in Spania. In total 7,73 milioane de euro, adica circa 27,7 milioane de lei. Un pic mai putin decat bugetul pe un an al ICR, care si el se ocupa de imaginea romanilor, dar, vai!, altfel.

Sa nu ne facem ca nu intelegem: bugetul amputat dintr-o trasatura de condei nu are nicio legatura nici cu criza, nici cu performantele echipei. Este un gest meschin si periculos al liberalului Tariceanu care, fara sa se gandeasca la drumul croit cu greu de echipa lui Patapievici in ultimii ani, intelege s-o pedepseasca pentru presupuse simpatii politice.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22