Pelerinaj la Peștera Sf. Apostol Andrei: Zeci de mașini la intrarea în satul Ion Corvin (Constanța)

Laurentiu Gheorghe | 30.11.2020

În ciuda interdicției privind participarea la pelerinaje zeci de mașini cu credincioși s-au deplasat în Satul Ion Corvin unde se oficiază ceremonia religioasă la Pestera Sfântului Apostol Andrei.

Pe aceeași temă

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a anunțat luni dimineață, la începerea slujbei ținută la Peștera Sfântului Apostol Andrei că în ciuda vremii potrivnice cu lapoviță și ploaie și a interdicțiilor impuse de autorități, se asteapta sa participe mai multi credinciosi la aceasta sarbatoare.

„Asteptam sa vina mai multi credinciosi. Am văzut ca este bunavoință pentru ca toti sunt români, fiind români nu pot sa fie impotriva românilor, fiind creștin-ortodocși nu pot sa fie impotriva fratilor lor”, a transmis IPS Teodosie.

Zeci de masini cu oameni din alte localitati decat Ion Corvin au sosit luni dimineata la Pestera Sfantului Apostol Andrei, fiind verificati de catre politisti si de catre jandarmi.

IPS Teodosie le-a recomandat celor care nu pot participa fizic la slujba sa o urmareasca pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. „Romanii care sunt acasa ne pot umari pe Facebook, pe pagina Arhiepiscopiei sa se roage impreuna cu noi, sa simta ca harul de la Pestera Sfantului Andrei, daca se roaga sincer si curat, ca nu au putut ajunge, ajunge harul lui Dumnezeu la ei, rugandu-ne noi si pentru ei", a mai declarat Arhiepiscopul Tomisului.

La ceremonia religioasa nu pot participa decat cei care au domiciliul in localitatea Ion Corvin pe raza careia se afla Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei, dupa ce Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a interzis pelerinajele religioase pentru cei din alte localitati dupa ce incidenta la nivelul judetului a trecut de 3.

Peste 130 de jandarmi si politisti asigura masurile de ordine publica la aceasta ceremonie religioasa. Totodată, forțele de ordine nu îi împiedică pe credincioși să meargă la pelerinaj, dar îi avertizează că vor fi amendați.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22