Pelerinaj religios în Capitală la Biserica Sf. Mina: Aproape o mie de credincioși stau la coadă

Laurentiu Gheorghe | 11.11.2020

Aproape o mie de credincioși astepta miercuri dimineață să se închine la racla cu moaștele Sfântului Mina aflate la biserica cu același nume din Sectorul 3.

Pe aceeași temă

Coada se întinde pe zeci de metri după cum arată fotografiile publicate de G4Media.ro. În tradiția Bisericii, Sfântul Mina iî ocroteste pe pagubiti, și acordă ajutor celor nedreptatiti in procese si celor ce au pierdut ceva sau au fost inselati.

Astfel, pe 11 noiembrie când este praznicul în calendarul ortodox, la Biserica "Sfantul Mina" din Bucuresti, vin mii de credincioși pentru a se ruga la racla cu moaștele mucenicului Mina.

La fața locului sunt prezenți și zeci de jandarmi, potrivit surselor G4Media.ro, care, periodic, le recomandă pelerinilor să respecte regulile de protecție sanitară în context pandemic. Deocamdată nu au avut loc incidente, au mai precizat sursele.

În weekendul trecut a avut loc un alt pelerinaj, la moaștele Sfântului Nectarie de la Mănăstirea Radu Vodă, iar la finalul lunii octombrie mii de pelerini au fost prezenți la moaștele Sfântului Dumitru.

La pelerinajele organizate în perioada pandemiei nu pot participa decât cei care au domiciliul în localitatea unde se desfășoară evenimentul. În București, rata de infectare a ajuns marți la 5,11 cazuri la mia de locuitori, iar activitatea în grădinițe, școli și piețe interioare au fost închise.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22