Pensiile recalculate ale militarilor vor fi afişate pe site-ul Ministerului Apărării

Fara Autor | 18.01.2011

Pe aceeași temă

Pensiile recalculate ale rezerviştilor militari vor fi postate, miercuri, pe site-ul Ministerului Apărării. Deputatul UNPR, Eugen Nicolicea, a facut declaratia la Realitatea tv, sustinind ca in felul acesta vor fi eliminate toate suspiciunile legate de scaderea pensiilor. 

"Special ministrul va apărea în public şi va prezenta pe site. Probabil ca miercuri va prezenta pe site toate pensiile recalculate din care va reieşi că într-adevăr pensiile celor cu stagiu complet de cotizare sub 3000 de lei nu vor scădea ba chiar vor creşte", a declarat în emisiunea  la Realitatea Tv, Eugen Nicolicea.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă critică Legea 119 din 2010, hotărârea de Guvern 735 din 2010 şi instrucţiunile de aplicare a acestor acte normative, apreciind că aceste acte au un caracter "neconstituţional", "antieuropean", "antidemocratic" şi contrar principiului neretroactivităţii legii, stipulat în Constituţie.

Pensionarii din MAI au depus, vineri, o plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie împotriva miniştrilor Apărării şi de Interne, Gabriel Oprea şi Traian Igaş, precum şi împotriva directorului SRI, George Maior, acuzându-i de abuz în seviciu contra intereselor persoanei.
Pensionarii din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) reclamă scăderi ale pensiilor de până la 60 la sută după recalculare şi califică decizia Guvernului drept o "dezonorare" a foştilor militari şi poliţişti, urmând să îşi ceară drepturile pierdute prin intermediul instanţelor.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22