Pensionar, uitat în blocul din Timișoara, evacuat de salvatori după dezinsecția cu substanțe toxice

Dora Vulcan | 21.11.2019

Un pensionar a fost uitat de salvatori în blocul din Timișoara, evacuat după deratizarea cu substanțe toxice, de săptămâna trecută.

Pe aceeași temă

Un pensionar a fost uitat de salvatori în blocul din Timișoara, evacuat din cauză că s-a făcut deratizare cu aceeași substanță folosită în imobilul în care au murit doi copii și mama unuia dintre ei, scrie tion.ro.

Pensionarul care, în ciuda zarvei iscate în bloc de intervenția echipelor de salvatori, a poliției și a armatei, a spus că el nu a ieșit din casă pentru că a avut suficiente alimente și abia joi dimineață a aflat ce s-a întâmplat.

"Eu am avut totul, alimente acasă, sunt la pensie. De două-trei zile nu ies afară. Nu are rost așa să mă plimb. Acum mi-a spus poliția. Azi-noapte am dormit acasă la mine, aici. (...) Patru-cinci zile am stat acasă, mi-am făcut aprovizionarea, sunt pensionar. Am fost acasă la televizor și am dormit. Au bătut la ușă”, a declarat bărbatul joi dimineață.

Blocul de pe strada Vaida Voievod 1 din Timișoara a intrat în atenția autorităților luni seară, după ce s-a aflat că firma care a provocat tragedia din imobilul din Campusul Studențesc a făcut dezinsecție și deratizare și în acest imobil. Autoritățile au decis evacuarea locatarilor, iar marți seară acestea anunțau că au luat măsuri de neutralizare, iar echipele CBRN nu au mai identificat substanțe toxice în imobil.


Astfel, marți seară, accesul locatarilor în imobil a fost permis, iar alături de ei au intrat și jurnaliștii prezenți la fața locului. În bloc s-a filmat, s-au făcut poze, iar apoi jurnaliștii s-au retras. După plecarea lor, însă, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, reprezentanții DSP au decis că blocul nu poate fi, totuși, locuit, iar locatarii abia întorși au fost din nou evacuați.


Nu toți locatarii au fost însă evacuați. Joi dimineață, jurnaliștii au aflat că în bloc a rămas în toate aceste zile un pensionar care nu aflase ce s-a întâmplat.

A aflat abia joi dimineață că nu mai poate dormi acasă, după câteva zile în care a stat în imobil, la televizor.

În prezent, sunt internate 43 de persoane, dintre care 32 de copii la Spitalul "Louis Ţurcanu", opt adulţi la Spitalul Judeţean Timişoara şi trei adulţi la Spitalul Municipal.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22