Pensionarii care au primit pachete ilegal de la primăria lui Negoiță, buni de plată

Dora Vulcan | 01.11.2017

Primarul Sectorului 3 trebuie sa recupereze o parte din contravaloarea pachetelor alimentare date pensionarilor incepand 2013, dupa ce Curtea de Conturi a descoperit ca acestea au fost acordate necuvenit beneficiarilor.

Pe aceeași temă

 

 

Este vorba de acei beneficiari pensionari care nu și-au declarat corect veniturile sau care realizau venituri mai mari decat limita de 700 lei/membru de familie si/sau aveau restante la bugetul local dar care au fost categorisiți de generosul primar PSD al sectorului 3, Robert Negoiță. Banii urmeaza sa fie recuperati de catre Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3, potrivit unei hotarari adoptate marti de Consiliul local Sector 3, scrie Hotnews.ro.

 

Incurcatura a aparut dupa ce Primaria a modificat de mai multe ori regulamentul de acordare a ajutoarelor.

 

Primaria a incercat sa recupereze banii, dar nu toata lumea a fost de acord sa-i restituie.

 

" In urma verificarilor efectuate la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 de catre organele de control ale Curtii de Conturi- Camera de Conturi Bucuresti, prin Decizia nr. 34/10.03.2016, s-a dispus recuperarea sumelor reprezentand cheltuieli nejustificate cu pachete alimentare acordate necuvenit beneficiarilor care nu au declarat corect veniturile, sau care realizau venituri din salarii /pensii mai mari decat limita de 700 lei/membru de familie si/sau persoane care aveau obligatii restante catre bugetul local. In vederea ducerii la indeplinire a masurii dispuse prin Decizia Curtii de Conturi, au fost efectuate demersuri si au fost emise de catre Primarul Sectorului 3, dispozitii de recuperare a sumelor reprezentand contravaloarea pachetelor alimentare. Persoanele de la care urmeaza a fi recuperate sumele au fost initial instiintate si ulterior le-au fost comunicate dispozitiile de recuperare. O parte dintre beneficiari au inteles demersul nostru si au achitat contravaloarea, o alta parte, datorita veniturilor reduse au solicitat plata esalonata dar cea mai mare parte a beneficiarilor nu au indeplinit obligatia de plata a sumelor de recuperat. Dispozitiile astfel emise reprezinta titluri executorii", se arata in expunerea de motive a proiectului de recuperare a contravalorii pachetelor. 

 

Cei care nu achita contravaloarea pachetelor la timp, trebuie sa plateasca si dobanzi.

 

"La cuantumul sumelor de recuperat (contravaloarea pachetelor alimentare) stabilite prin titlurile executorii-Dispozitii de Primar se vor calcula de la data comunicarii dispozitiilor si pana la data incasarii integrale a sumelor respective, majorari de intarziere al caror nivel este cel prevazut de Codul de Procedura Fiscala in cazul obligatiilor fiscale datorate bugetelor locale".

 

In proiectul de hotarare nu se specifica valoarea fiecarui pachet, cate astfel pachete au fost date si cate trebuie recuperate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22