Pentru a treia oara, Sorin Ovidiu Vintu se ascunde de justitie in spital

Fara Autor | 20.01.2011

Pe aceeași temă

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este din nou internat in Spitalul Floreasca din Capitala, avand o rotula sparta, motiv pentru care nu s-a prezentat la proces. Si la ultimele doua termene Vintu s-a internat in spital, dar judecatorul Tribunalului Bucuresti a descoperit ca mai multe acte medicale depuse de Vintu, ce atesta o boala cardiaca, au fost semnate de un medic ginecolog. Vintu sustine, intr-un comunicat de presa, ca a suferit un accident si ca daca ar vrea sa fuga de justitie "s-ar duce sa prinda peste in Caraibe",dar face si cateva afirmatii referitoare la presedintele Romaniei.





Este cel de-al treilea termen al procesului la care Sorin Ovidiu Vintu lipseste sub motivatia ca este internat in spital. Vintu a mai fost internat tot la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala pentru probleme mai vechi cardiace, fiind externat pe 11 ianuarie. Judecatoarea de la Tribunalul Bucuresti a descoperit insa ca adeverintele medicale prezentate de avocatii lui Vintu in instanta, care atestau ca acesta sufera de boli cardiace erau semnate de un medic ginecolog. Cu toate acestea, SO Vintu s-a internat din nou la Spitalul Floreasca, de data aceasta sub motivatia unei probleme la rotula, datorate fragilitatii osoase de care sufera.




Deranjat de un editorial din Romania libera, in care era acuzat ca se sustrage judecatii sub pretextul unor boli, Vintu a dat un comunicat de presa in care spune ca daca ar dori sa fuga de justitie "nu m-as refugia intr-un spital din Romania, ci m-as duce sa prind peste in Caraibe". Reamintim ca Sorin Ovidiu Vintu are interdictie de a parasi tara.




 "Acum doua zile, am suferit un accident: o tripla fractura de rotula care ma imobilizeaza la pat vreme de trei saptamani. Asadar, doar o nefericita intamplare arunca in interiorul acestei perioade si un termen al procesului in care sunt implicat. Daca as dori sa fug de justitie, nu m-as refugia intr-un spital din Romania, ci m-as duce sa prind peste in Caraibe(...) Va asigur ca starea mea de sanatate nu are nicio legatura cu acest simulacru de proces.", spune Vintu in declaratia de presa.




Patronul Realitatii TV continua cu atacuri la adresa presedintelui Traian Basescu.




 "Pentru orice jurnalist cu un minim aparat critic, este evident ca procesul acesta nu e nimic altceva decat expresia urii profunde pe care mi-o poarta tovarasul Traian Basescu (tovaras intru dosare penale). O ura care este slujita prin intoxicare, manipulare si abuzuri atat in instanta, cat si in presa de partid. Iar toti acesti slujitori impartasesc nu doar admiratia si supunerea fata de idolul lor, ci si un IQ de nivelul unui pastarnac. Sunt convins ca toti acesti slujbasi despre care fac acum vorbire n-au inteles nici macar acuzatia care mi se aduce, si anume ca i-am imprumutat pe parintii unui prieten cu 20.000 de euro".




 "Va asigur ca starea mea de sanatate nu are nicio legatura cu acest simulacru de proces. V-ati obisnuit, probabil, cu indivizi care apar in fata instantelor sa reclame fie amestecul politicului, fie starea de sanatate. De aceea, nu voi invoca nici amestecul lui Basescu, nici starea mea de sanatate. Drept urmare, va asigur ca sunt sanatos tun si foarte bun prieten cu Traian Basescu", incheie Sorin Ovidiu Vintu.




Sorin Ovidiu Vintu are interdictia de a parasi teritoriul Romaniei si este obligat sa se prezinte la toate termenele procesului de la Tribunalul Bucuresti.





Procurorii Parchetului General l-au trimis in judecata pe Vintu, sub acuzatia ca i-ar fi trimis in Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22