Pentru Dragnea, Toader, ministrul Justiţie, este omul aşteptat, «din ce în ce mai aşteptat»

E.b. | 23.03.2017

Liviu Dragnea, liderul PSD, a afirmat, la România TV, că Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, "este un om din ce în ce mai aşteptat".

Pe aceeași temă


 

Totodată, Dragnea aşteaptă „cu mare interes şi cu speranţă” de la Ministerul Justiţiei propuneri pentru modificarea întregului pachet de legi din justiţie, care să vizeze legea răspunderii magistraţilor, cea a graţierii şi măsuri alternative, deoarece doar graţierea nu rezolvă problema din penitenciare.

 

„Toate subiectele dezbătute în ultimele luni în spaţiul public în România din domeniul justiţiei - legea răspunderii magistraţilor, legea graţierii, măsuri alternative, pentru că doar legea graţierii singură nu rezolvă problema din penitenciare. Şi aşteptăm cu mare interes şi cu mare speranţă de la Ministerul Justiţiei să vină cu acest pachet. Este un om din ce în ce mai aşteptat, domnul ministru”, a afirmat Liviu Dragnea, la Romania TV, conform News.ro.

 

Chestionat dacă în acest pachet ar trebui să intre şi propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu prin care preşedintele şi ministrul Justiţiei sunt eliminaţi din procedura de numire a procurorilor şefi, liderul PSD a susţinut că doar MJ trebuie să vină cu propuneri în acest sens.

 

„Ministrul justiţiei, din punctul meu de vedere, trebuie să vină cu propuneri pentru tot pachetul de legi din acest domeniu. Nu trebuie lăsată, în opinia mea, nicio temă care a fost dezbătută intens în ultimul an cel puţin fără să existe un punct de vedere şi propuneri de la Ministerul Justiţiei. Şi să ajungă în Parlament şi, în cadrul unei dezbateri serioase, transparente şi aşezate cu structurile asociative ale magistraţilor, cu alţi oameni care se pricep, cu specialişti de la Consiliul Europei, de la Comisia de la Veneţia şi alţii care vor să se implice, să finalizăm aceste discuţii. Dar cred că de acolo trebuie să plece - de la Ministerul Justiţiei. Sper”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

 

************************

 

Ministerul Justiţiei va elabora un nou proiect de Lege pentru modificarea Codurilor penale, în vederea transpunerii deciziilor CCR, care va fi adoptat în Guvern în luna mai, potrivit programului legislativ al Executivului.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22