Pentru prima oară, Firea nu neagă explicit că nu va candida la prezidențiale

Dora Vulcan | 11.07.2019

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat că va anunța săptămâna viitoare, când își va relua activitatea, care sunt intențiile sale cu privire la o eventuală candidatură la prezidențiale.

Pe aceeași temă

„Săptămâna viitoare o să-mi reiau activitatea, atât la primărie, cât și activitatea politică, și voi organiza o întâlnire cu presa și voi comunica intențiile mele pe toate palierele, atât politic, cât și administrativ”, a declarat Firea într-o intervenție la Antena 3, citată de Hotnews.ro.

La insistenta realizatoarei care i-a spus că în alte ocazii a negat că va candida, primarul Capitalei a răspuns: „Voi face aceste clarificări săptămâna viitoare. Îmi voi asuma acele decizii pe care le voi lua”.

Ea a adăugat că nu a fost „certată cu pesediștii sau cu PSD-ul”. „100% mă voi implica în campania prezidențială. Sunt membru PSD, chiar dacă am fost dată afară la un moment dat. Sunt membru PSD și îmi doresc un candidat PSD la alegerile prezidențiale, pe care îl voi susține din tot sufletul. Sub nicio formă nu aș fi de acord ca PSD să arunce un iepure în cursa prezidențială sau un candidat fără șanse", a mai spus Gabriela Firea.

Viorica Dăncilă a declarat joi în premieră că ”dacă partidul îmi va cere să candidez la prezidențiale, voi accepta ce spune partidul. Dacă nu există o altă opțiune care să ne ducă în turul 2 și să câștigăm, nu voi da înapoi. Nu vreau să dau impresia că sunt un om laș”.

Cu toate acestea, Dăncilă a subliniat că dorește ca PSD să aibă un candidat pe care ea să-l susțină din poziția de premier și lider al social-democraților.

„În acest moment eu cred că e bine să avem un candidat susținut de toate organizațiile județene. Avem deja rezultatul primului sondaj în partid și vreau să fac un nou sondaj cu primii 2-3 clasați”, a mai spus Dăncilă la DCnews.

"Vrem să avem un candidat care să maximizeze șansa PSD. Noi am pornit de la un scor de 20% , președintele partidului este arestat și nu este ușor. Am încredere în activul partidului și în cetățeni că vor merge pe drumul care oferă o mai mare deschidere. Am vorbit în partid și am introdus pe toți cei care și-au exprimat opțiunea de a candida. În sondaje am introdus și un alt candidat, nu dau nume”, a explicat Dăncilă.

Premierul mai susține că PSD poate câștiga alegerile pentru că este un partid care a avut o guvernare eficientă.

”Am o primă evaluare, acum vreau să fac un nou sondaj astfel încât să vedem primii doi, primii trei cum stau în sondaje. Pentru mine este important ca partidul să câștige alegerile. Eu vreau ca în următoarea perioadă să creăm un val de încredere. PSD este un partid de succes, nu a făcut niciodată nimic împotriva românilor, am avut o guvernare eficientă, am fost mereu aproape de oameni și cred că suntem o alternativă pentru România și viitorul președinte poate fi de la PSD”, a mai comentat liderul PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22