Perchezitii DNA in judetul Suceava. Prefectul Judetului, Florin Sinescu, VIZAT de ancheta, intr-un dosar de coruptie. Sinescu, URMARIT PENAL pentru ABUZ IN SERVICIU

T.d. | 20.02.2015

Pe aceeași temă

Procurorii DNA fac perchezitii in sapte locuri din judetul Suceava. Este vorba despre trei institutii publice, o societate comerciala si domiciliul unei persoane fizice, intr-un dosar privind savarsirea de presupuse fapte de coruptie.

Faptele presupus savarsite ar fi fost comise in perioada 2012-2014, potrivit unui comunicat DNA.

Potrivit televiziunilor de stiri, prefectul judetului Suceava, Florin Sinescu, ar fi vizat de perchezitiile procurorilor anticoruptie. Anchetatorii fac perchezitii la domiciliul lui Sinescu.

Perchezitiile in acest caz vizeaza Prefectura Suceava si Primaria localitatii Brodina, intr-un dosar in care prefectul judetului Suceava, Florin Sinescu, si primarul din Brodina, Vasile Melen, sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu, potrivit procurorului-sef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, citata de Mediafax.

Atât prefectul Florin Sinescu, cât şi primarul Vasile Melen ar urma să fie duşi la audieri la DNA Suceava, la finalul percheziţiilor.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul vizeaza modul in care au fost cheltuiti banii pentru reconstructia caselor din Brodina, distruse de inundatiile din 2010.

Şi în 20 ianuarie procurorii DNA au făcut percheziţii la Prefectura Suceava, respectiv în biroul prefectului judeţului, Florin Sinescu, şi la Primăria Brodina, anchetatorii ridicând atunci o serie de documente. 

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, este urmărit penal de DNA şi într-un alt dosar penal, fiind acuzat de abuz în serviciu pentru că nu l-a demis pe primarul PSD al comunei Udeşti, care fusese găsit în incompatibilitate, şi nu a cerut revizuirea mai multor hotărâri ale Consiliului Local al comunei Udeşti, deşi ştia că sunt ilegale.

Potrivit procurorilor DNA, prin aceste hotărâri de consiliu local a fost concesionată ilegal o suprafaţă de 806 hectare din patrimoniul comunei asociaţiei Oadici Udeşti, înfiinţată la iniţiativa primarului din Udeşti, Savel Botezatu, cu complicitatea casierei Primăriei Marinela Borza şi a unor angajaţi ai primăriei, în vederea obţinerii, în mod nelegal, de subvenţii de la APIA Suceava.

De asemenea, prefectul este acuzat de ingerinţe în afara cadrului legal întrucât, în toamna anului 2012, a intervenit în activitatea APIA Suceava pentru a determina funcţionari ai instituţiei să aprobe acordarea subvenţiilor către asociaţia din Udeşti, deşi cererea nu era eligibilă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22