Percheziții DNA legate de azilele groazei la instituții din subordinea Ministerului Muncii

Redactia | 13.07.2023

Sunt vizați funcționari de la instituții cu responsabilități în asistența socială care l-ar fi acoperit pe Ștefan Godei și ar fi cerut ca bătrânii să fie mutați „ca marfa dintr-un depozit”

Pe aceeași temă

Procurorii DNA fac percheziții și la sediul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS), din subordinea Ministerului Muncii, potrivit informațiilor G4Media.ro. Șefa instituției, Nela Decusară, a fost demisă în urmă cu trei zile ca urmare a izbucnirii scandalului în jurul celor trei azile în care bătrânii erau maltratați

Procurorii DNA fac joi percheziții la Centrul de bătrâni Armonia într-un dosar legat de modul în care instituțiile de control ale statului și-au îndeplinit atribuțiile legate de funcționare a azilelor din Voluntari, au declarat pentru G4Media surse oficiale. DNA face percheziții și la domiciliile unor funcționari publici.

Sunt vizați doi funcționari de la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS), pe care procurorii DNA îi suspectează că l-au ajutat pe Ștefan Godei să acopere neregulile constatate la funcționarea azilului de bătrâni.

Procurorii susțin că cei doi funcționari l-ar fi ajutat pe Godei să mute bătrânii din azil ”ca marfa dintr-un depozit” pentru care Centrul Armonia să pară că îndeplinește condițiile legale de funcționare.

AJPIS Ilfov este o instituție în subordinea Ministerului Muncii care are rolul de a verifica modul în care centrele sociale respectă legislația.

Centrul Armonia a fost operat de un ONG înființat de Ștefan Godei, fost șofer în Primăria București în mandatul Gabrielei Firea, și Ligia Enache, prietena și consiliera Gabrielei Firea.

Reamintim că mai există un dosar deschis de DIICOT în acest scandal, dosarul vizând constituirea unui grup organizat, specializat în delapidarea banilor de la stat. În dosarul DIICOT, Ștefan Godei a fost arestat preventiv.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22