Percheziții în cazul măștilor fake livrate spitalului „Victor Babeș” din Timișoara

Redactia | 15.02.2021

Polițiștii fac percheziții în București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș într-un dosar de înșelăciune cu măști false vândute unui spital din Timișoara

Pe aceeași temă

Potrivit informațiilor Digi24, măștile au ajuns la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, de unde au fost prezentate la un moment dat imagini cu aceste produse al căror filtru cădea.

Presa locală a scris că filtrele acestor măști considerate ca fiind cele mai bune aveau probleme, astfel că medicii erau expuși pericolului de infectare.

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice fac zece percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică.

În cauză se fac cercetări pentru înșelăciune și punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistența pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de măști de protecție ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute, potrivit Poliției Române.

După perchezițiile de luni, se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere, suspecții urmând să fie duși la poliție pentru audieri.

La activități participă luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și specialiștii Institutului Național de Criminalistică. La acțiune participă polițiștii inspectoratelor județene de poliție Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22